Naslovna Najnovije vijesti Čestitka Opštinskog odbora Socijaldemokrata Pljevalja povodom 21.maja Dana nezavisnosti Crne Gore

Čestitka Opštinskog odbora Socijaldemokrata Pljevalja povodom 21.maja Dana nezavisnosti Crne Gore

0

U ime svih onih koji njeguju slobodarsku tradiciju, socijaldemokratske I proevropske vrijednosti čestitamo Dan nezavisnosti Crne Gore. Ovaj praznik treba da nas sve podsjeti i podstakne da istrajemo u našim namjerama i naporima da gradimo prosperitetnije društvo, društvo koje će omogućiti svim ljudima jednake šanse. Vjerujući u ovu ideju i radeći posvećeno za nju, vjerujemo da ćemo uspjeti.

Prije 14 godina rekli smo DA – samostalnoj, suverenoj i snažnoj Crnoj Gori, koja je od toga dana hrabro i odlučno nastavila dalje, snažeći svoj integritet i izgrađujući se kao država evropskih vrijednosti, suživota i bogatstva različitosti. Naša država povratila je svoju nezavisnost, a razboritošću i dijalogom svrstala sebe u red priznatih država svijeta.

Tada kao I danas kada su istinske I prave vrijednosti po ko zna koji put na iskušenju, Socijaldemokrate sa jednakim žarom brane ideju suverene Crne Gore, beskompromisno čuvajući njene državotvorne simbole, nepokornost i slobodu. Za nas je ova država sa svojom tradicijom I kulturnim naslijeđem ostala najvrijednija zaostavština, prema kojoj smo se uvijek odnosili sa jednakom ljubavlju i privrženošću, jer smo osjećali da tako treba. Zato, ne zaboravimo da Crna Gora treba ostati država jednako naklonjena svim svojim građanima, bez razlike, postojana u svojoj demokratičnosti, i vjerna idejama socijalne pravde i vladavine prava. Prkosno i hrabro, svi skupa, nastavljamo da se borimo za baš takvu Crnu Goru, multietničku, državu jednakosti i humanosti.

U ubjeđenju da će nam svaki naredni 21. maj donijeti još snažnije osjećanje ponosa i radosti, još jednom vam čestitamo Dan nezavisnosti Crne Gore.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.