Naslovna Najnovije vijesti Sada je najvažnije – ostati kući

Sada je najvažnije – ostati kući

0

Šesnaesti po redu „Pljevlja open 2020“, čiji je organizator Karate klub Potoci Pljevlja odložen je za narednu godinu. Trener i osnivač ovog kluba Slavka Maksimović kazala nam je da u ovom trenucima mnogo važnijih stvari od turnira.

Danas kada se borimo sa virusom za koji ne postoji lijek i vakcina da bi postali imuni na taj virus malo ko razmišlja o takmičenjima. Najvažnije je u ovom trenutku da ostanemo pametni, da budemo odgovorni i ostanemo kući, kazala je Slavka koja je ujedno i selektor kadetsko juniorske kata selekcije Crne Gore.

Ružica Maksimović, koja je pored trenerskog rada u Potocima angažovana i u selektorskom timu za mlađe kategorije istakla je da je za ovaj prestižni turnir bilo prijavljeno već pet ekipa.

-To pokazuje da je ovaj turnir sve priznatiji u regionu, međutim kao što je Slavka rekla ima mnogo važnijih stvari od sporta. Vidjećemo kako će se situacija razvijati, ali teško da ćemo kao i ranijih godina održati zajedničke pripreme na moru. Ovaj klub je uvijek krasila porodična atmosfera, a tako je i sada, istakla je Ružica.

Klub je na samom početku takmičarske sezone negovjestio da će ova godina biti uspješna, ali na žalost takmičenja su prekinuta.

-Već su se u reprezentativnim selekcijama oprobali Luka Klačar, David Rondović, Dušan Borović, Neda Beljkaš, Maša Malidžan, Patar Klačar, Anđela Anđelić, Staša Stamenić, Nataša Džuver, Dijana Ćirović… Takoće ove godine istakli su se osvajači medalja: Vojin Đačić, Marko Đačić, Matea Leovac, Anica Peruničić, Elena Vemić, Valentina Drobnjak i drugi, istakla je Slavka Maksimović.

Ona je naglasila da su putem društvenih mreža u stalnom kontaktu sa svojim takmičarima i da su svi dobili individualni plan rada.

-Naravno putem društvenih mreža gledamo njihov rad i ispravljamo neke stvari, dok nešto pokušavamo da nadograđujemo, ali ono što je najbitnije stalno ponavljamo da naši takmičari ostanu kući i na taj način sačuvaju sebe i druge. U stvari to je i jedini način da se sačuvamo, zaključila je selektorka juniorsko kadetskog kata tima Crne Gore Slavka Maksimović.

Izvor Dan, foto pvportal.me