Naslovna Sport Fudbal Rođeni pobjednici

Rođeni pobjednici

0

Kada smo završili razgovor nakon treninga pred nastavak prvenstva kapiten Rudara Željko Tomašević kazao je potpisniku ovih redova da je htio još nešto da kaže, ali nije jer bi mu se svi smijali.

Vjeruj mi neće se Rudar boriti za opstanak već za Evropu. Ovaj rad mora da se isplati, puni smo energije i nema šanse da nas ko može pobijediti – kazao je tada popularni Željko Tomašević.

Uspio je Rudar da dobije Grbalj u Pljevljima i OFK Titograd na Starom aerodromu. Vidjelo se tada da osim fizičke posjeduju mentalnu snagu, jer su dva puta gubili, a na kraju mogli su i ubjedljivije da trijumfiju od 3:1 koliko je bio krjanji rezultat u prva dva proljećna meča.

Malo je ko vjerovao da ćemo vratiti dug aktuelnom šampionu za poslednje dvije sezone kada su lagano nosili bodove iz Pljevalja. Vjerovali smo mi u sebe, trener Mulalić u nas, a Damir Čakar u igrače i stručni štab. To je za nas bilo najvažnije. Ne bih rekao da pobjeda od 5:1 nije bila realna slika onoga što se dešavalo na terenu. Jednostavno smo kontrolisali utakmicu od početka i u svakom trenutku znali šta ćemo da radimo. Kada smo se iz Danilovgrada vratili sa tri boda i ostvarili pobjedu ne dozvolivši protivniku da stvori ozbiljniju priliku ko zna kakav bi učinak imali do kraja da prvenstvo nije prekinuto – istakao je igrač koji je sa Rudar osvojio sve što se može osvojiti u Crnoj Gori.

Za razliku od brata Žarka koji je oslonac reprezentacije, Željko je ostao u Crnoj Gori, mada su mnogi ovom igraču predviđali lijepu internacionalnu karijeru.

Istina je da sam ovdje osvojo sve što se može osvojiti, imao zapažene evropske nastupe, ali jednostavno nije mi se dalo i to je to. Kada sam prije pet-šest godina možda i mogao da se oprobam u inostrantsvu bio sam neodlučan i to je ono sa čime nisam zadovoljan. Mislim da sam mogao mnogo više od par lijepih godina u Mornaru i sedam-osam sezona u Rudaru, ali iskren da budem ne žalim mnogo zbog toga.

Kapiten Rudara je istakao da želio da se što prije nastavi prvenstvo.

Svi smo dobili plan individualnih treninga, radimo po tom planu, ali svi jedva čekamo da se vratimo na teren. Ovo je grupa momaka koja ima poseban pobjednički duh, ratnički duh, ginemo jedni za druge. To nam je usadio trener Mulalić i mnogo smo mu zahvalni, ali isto tako ovo je grupa rođenih pobjednika. Mnogo nam znači prustvo Čakara, našeg sportskog direktora, treninzima. Čuli samo da je UEFA produžila rok licenciranja za Evropu, ako je tako imamo motiv više. Mislim da smo u prednosti nad ostalim ekipama, jer smo pokazali da i bez priprema možemo odmah u vatru, ne treba nama mnogo da se vratimo na staro. Onda je to jedna nova priča koja možda bude imala i bajkovit kraj u godini kada klub proslvlja vijek postojanja – zaključio je Tomašević.

20 – utakmica je u ovoj sezoni odigrao Željko Tomašević u dresu Rudara

Žarko standardan u Astani
Za razliku od njega koji čeka odluku o nastavku prvenstva, Žarko dominara sa Astanom u Kazahstanu.

Čujemo se često, za sada se tamo fudbal igra sasvim normalno. Oni su tek počeli prvenstvo i tamošnji ljudi koji vode ligu procijenili su da nema potrebe prekidati ligu ili isprazniti tribine. Mada, postoji mogućnost da u slučaju širenja zaraze prekunu prvenstvo, ali vidjećemo. Astana je klub čiji je budžet iz godine u godinu sve veći i čije su ambicije da u Evropi budu redovan učesnik grupne faze Lige šampipona. Žarko je standardan i ozbiljno računaju na njega – rekao je Tomašević.

Izvor: dan.co.me