Naslovna Najnovije vijesti Prekinuta odbojkaška prvenstva, Rudar četvrti

Prekinuta odbojkaška prvenstva, Rudar četvrti

0

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore odlučio je, na elektronskoj sjednici održanoj 22.aprila 2020.godine, da se prekidaju seniorska prvenstva Crne u takmičarskoj sezoni 2019/2020, zbog vanredne situacije izazvane pandemijom korona virusa, a postignuti rezultati iz ligaškog dijela do prekida takmičenja, smatraće se konačnim za plasman ekipa u tekućoj sezoni.

UO OSCG je takođe odlučio da za ovu takmičarsku sezonu (2019/2020) nema prelazaka u viši ili niži rang takmičenja, bez obzira na postignuti rezultat u trenutku prekida.

Finale Kupa Crne Gore za takmičarsku sezonu 2019/2020, za odbojkaše i odbojkašice pomjera se za termin pred početak naredne takmičarske sezone, odnosno kada se za to stvore uslovi, a tačan termin finalnih utakmica biće određen naknadno, kao i takmičenja u mlađim kategorijama, koja će se odigrati ako se za to stvore uslovi.

Proglašenjem pandemije izazvane koronavirusom i odgovarajućim odlukama Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za suzbijanje posljedica pandemije, prekinuta su sva takmičenja u svim sportovima na teritoriji Crne Gore.

Odbojkaški savez Crne Gore je navedene odluke donio nakon razgovora sa klubovima, cijeneći razloge poput nemogućnosti treninga, a time i održavanja takmičarske forme igrača i igračica, neizvjesnost u pogledu eventualnog nastavka takmičenja odnosno dozvole za nastavak takmičenja, kao i imajući u vidu da svako održavanje postojećeg stanja, klubove dodatno finansijski opterećuje. Odbojkaški savez je posebno uzeo u obzir i preporuku NKT o fizičkoj distanci i mnogobrojne ostale okolnosti koje upućuju na racionalnost donošenja odluke o konačnom prekidu navedenih takmičenja iz nadležnosti Odbojkaškog saveza Crne Gore.

PRVA LIGA (odbojkaši) – Konačan plasman za sezonu 2019/2020

 1. Budva
 2. Jedinstvo Franca
 3. Budućnost Volej Bemax
 4. Mornar
 5. Sutjeska

PRVA LIGA (odbojkaši) – Konačan plasman za sezonu 2019/2020

 1. Budva
 2. Jedinstvo Franca
 3. Budućnost Volej Bemax
 4. Mornar
 5. Sutjeska

PRVA LIGA (odbojkašice) – Konačan plasman za sezonu 2019/2020

 1. Luka Bar
 2. Morača
 3. Galeb
 4. Rudar
 5. Gimnazijalac
 6. Albatros
 7. Nikšić
 8. Mediteran Bemax
 9. Jedinstvo Franca
 10. Budućnost