Naslovna Sport Fudbal Predlog Pvportala -Prva crnogorska fudbalska liga da se igra u Pljevljima i...

Predlog Pvportala -Prva crnogorska fudbalska liga da se igra u Pljevljima i Beranama

1

Pošto u Pljevljima i Beranama nema registrovanih slučajeva Korona virusa, a i da ima stadione i terene za treniranje u ovim gradovima, lako je odvojiti od prisustva gledalaca utakmice Prve crnogorske fudbalske lige mogle bi da se igraju na sjeveru. Uz pomoć FSCG koji bi ulagao u stalne popravke terena na ova dva stadiona, kako bi se mogle igrati tri utakmice dnevno i uz predpostavku da se utakmice igraju srijedom i nedjeljom prvenstvo bi se završilo za nešto više od dvije sedmice, jer je do kraja lige ostalo je 13. kola, Naravno, zbog regularnosti takmičenja, Rudar bi svoje utakmice kao domaćin igrao u Pljevljima, a kao gost u Beranama. Utakmice bi se igrale bez prisustva gledalaca uz direktne TV prenose, a svi licencirani igrači i treneri, kao i službena lica uključujući i novinare i sakupljače lopti, obezbjeđenje, medicinsko osoblje…zbog sigurnosti, trebalo bi testirati na covid 19.

Rudar je nerijetko svoje utakmice zbog snijega kao domaćin igrao na kampu FSCG, dešavalo se i da dva vezana domaćinastva odigra u Podgorici, pored Rudara i ostale ekipe igrale su na tom terenu dok bi za ekipe iz Podgorice ovo bila nova, ali ne i nemoguća, opcija.

Naravno da ovaj predlog nije savršen, ali nije ni neizvodljiv tako da bi o njemo makar ljudi iz saveza mogli da razmisle, makar do usvajanja novih mjera Vlade.

Opet o licenci Rudara

Naravno, tumačeći ono što je je poslala UEFA u vezi licenciranja ekipa za evropska takmičenja bilo bi dobro da privredna društva iz Pljevalja pomognu Rudaru oko EURO licence jer nikada se na zna. Možda Čakar, Mulalić i momci koji igraju srcem kao dar za vijek postojanja Rudara, tačnije klubskog fudbala u Pljevljima, podare navijačima povratak u Evropu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.