Naslovna Vijesti Društvo Otvorena online slikarska kolonija „OSTANI U DOMU I SLIKAJ ZA HEROJE“

Otvorena online slikarska kolonija „OSTANI U DOMU I SLIKAJ ZA HEROJE“

0

NVO“KIšobran za sunce“,slikari i vajari Pljevalja ,njih deset, inicijatori su i učesnici ONLINE  slikarske kolonije „Ostani u domu I slikaj za heroje“ .

Umjetnost uvijek ima neki cilj!Cilj da okuplja,da povezuje,da donosi radost,da se  čovjek  osjeća ispunjenije i srećnije!Umjetnost vas opušta i smiruje ,čini vas entuzijastičnim i inspirisanim! Najveća svrha umjetnosti je da dovede do katarze,emocionalnog pročišćenja ,kod onoga ko u njoj uživa!Umjetnici Pljevalja su o svemu tome mislili kada su se uključili u koloniju koju danas dijele sa vama! Oni dijele svoje emocije,svoje poglede,  ,svoje radosti, pretočene u umjetnička
ostvarenja.Oni vam nude trenutak kad zaboravite na teškoće,na stanje u kom se nalazimo i vrijeme koje je pred nama.

Oni vam nude svoje radove koje slikaju za HEROJE!Danas svi znamo ko su ti HEROJI!Danas svi mi znamo da oni stoje na mjestu koje im pripada svih ovih godina!Trebalo je ovako jedno zlo da nas probudi i ukaže na njih,da postavi sve na svoje i istakne prave vrijednosti jednog društva!

„Uloga umjetnosti je da prevazilazi granice,da pomjera barijere I uspostavlja kontakte i komunikacije da bi globalnu tvržđavu kakav je svijet učinila mjestom ugodnijim za život,u kome čovjek može slobodno i uspravno da hoda!

Svi mi tražimo danas odgovore na važna pitanja i te odgovore ponekad nalazimo u provokaciji koja je svakako moguć odgovor na pitanje koje se postavlja.

Danas mi čuvajući sebe ,čuvamo i druge!

Mi smo izabrali da učestvujemo u ONLINE SLIKARSKOJ KOLONIJI „OSTANI U
DOMU I SLIKAJ ZA HEROJE“ Pozivamo i Vas! OSTANITE DOMA
– rekla je učesnica kolonije Mira Pejatović na otvaranju!

Učešće u koloniji uzeli su: Borislav Boka Lončarević,Vera Ječmenica,Denis Nogović,Zorica Bajčeta,Miloje Starovlah,Nikolina Paldrmić,Ilija Nikolajev Čabarkapa,Jovana Cvijović,Radoje
Janjušević i Mira Pejatović. Učesnici kolonije su umjetnici velikog srca,koji znaju da je sve prolazno osim onoga što podijelite sa drugima.