Naslovna Sport Fudbal Vuković – Vlada Crne Gore je možda i najbolje reagovala

Vuković – Vlada Crne Gore je možda i najbolje reagovala

0

Da li će se ova sezona u svim ženskim ligama na našim prostorima nastaviti ili će samo biti proglašen kraj, pitaju su svi ljubitelji ženskog fudbala u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, fudbalerke, treneri, predsjednici…

UEFA je početkom sedmice nacionalnim Savezima preporučila da se sezona završi do 30. juna, no s obzirom na pandemiju koronavirusa veliko je pitanje da li će se to i desiti.

Jedna od opcija za početak je 19. april, druga 3. maj, a treća 17. maj. Svakako realna je i opcija da se prvenstvo okonča prema trenutnom stanju na tabeli, a veliko je onda pitanje šta će biti sa klubovima koji se nalazi na pozicijama koje vode u niži rang.

Tim povodom za www.sportdc.net govorio je Zoran Vuković, trener i osnivač Ženskog fudbalskog kluba Breznica. Narvno razgovoru je prisustvovao i Pvportal, koji od samog početka prati razvoj ovog sportskog kliuba. Ne samo to već prati razvoj ženskog fudbala u regionu. Ono što je bitno naglasti ne samo portal iz Bosne i Hercegovine, već brojni mediji zvali su Zorana Vukovića da prokometariše stanje u ženskom fudbalu u regionu, što govori da je ovo najorganizovanoji ženski fudbalski klub u Jugoistočnoj Evropi. Vuković je kao i uvijek bio bez dlake na jeziku.

– Zbog novonastale situacije i pandemije koronavirusa sa kojom smo se svi suočili, mislim da je najbolje što su Vlade svih država regiona uvele mjere karantina za sve. Da ne budem pristrašan, ali Vlada Crne Gore je možda i najbolje reagovala na novonastalu situaciju i za sada je stanje u našoj zemlji pod kontrolom, govori Vuković na početku razgovora.

Koronavirusa je sada zaustavio loptu. Pa se trener Pljevaljki dotakao cjelokupne situacije oko ženskih klubova u regionu.

– Moje pitanje je kako i šta dalje za većinu sportskih klubova. Može se desiti da mnoga djeca zbog velike pauze koja može trajati još dva, tri mjeseca, odustanu od fudbala ili sporta uopšte. Većina ljudi i bivših sportista su se odlučili za rad sa djecom i obezbjeđivanje novog psihološkog razvoja. Oni na neki način u klubovima obezbjeđuju djeci da se na zdrav način edukuju o zdravom životu i da se bave sportom. Ovom sada pauzom se suočavamo sa problemima da destine hiljada sportskih radnika ostaje bez ikakvih sredstva za život i njihove porodice, priča nam Zoran Vuković.

Pitali smo trenera Breznice da li se nada nastavku prvenstva.

– Takođe znamo da je isto u kafićima, frizerskim salonim, taksistima i sa svima smo u istom košu. Mislim da je zdravlje na prvom mjestu i daj Bože da ovaj virus stane, da se više ne širi i da ubrzo svi budemo srećni što smo se koliko toliko sačuvali od njega. Nije realno da se nastavi, ekipe su van trenažnog procesa, bilo bi povreda i svega. Apelujem na UEFU, saveze, opštine, ministarstva sporta, olimpijske komitete da u zavisnosti od rada klubova, broja članova, pomognete rad sportskih klubova i tako ne dozvolimo gašenje većine ženskih klubova u regionu. Ipak, mi smo Balkan i nemamo mnoge stvari i uslove kao što imaju neki sportski klubovi u Evropi, zaključio je Vuković.

ŽFL CRNE GORE 18/19

1.BREZNICA18+13152
2.ŽFK BUDUĆNOST18+6840
3.EKONOMIST18+4940
4.ŽFK MLADOST 201518-1022
5.OBILIĆ18-4019
6.CETINJE18-1119
7.CVETEX18-874

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.