Naslovna Vijesti Društvo Uprava za inspekcijske poslove: Prodavci da organizuju onlajn prodaju

Uprava za inspekcijske poslove: Prodavci da organizuju onlajn prodaju

0

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa podstakao je sve prodavce da prodaju organizuju onlajn ili telefonskim porudžbinama uz isporuku ili dostavu.

– Dostavljanje proizvoda ima za cilj da smanji potrebu za napuštanjem kuće ili stana čime bi se uticalo na smanjeno kretanje građana po gradu i posebno njihovo okupljanje na jednom mjestu – navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.
Izuzetno je važno da se dostavljanje radi na adekvatan način, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje.

– Dostavljač treba da poštuje mjere nošenja rukavica, po mogućnosti maske i socijalnog distanciranja, kao i da ostavlja paket sa robom u kesi ispred vrata – rekli su iz Uprave.

Uz dostavljeni paket neophodno je na vidno mjesto istaći uputstvo u kojem se navodi da se operu ruke, proizvod izvade iz kese koju bace i ponovo operu ruke.

– Podsjećamo da je za dostavljanje hrane i ljekova potrebno dobiti posebnu saglasnost Operativnog štaba, osim za ugostiteljske objekte koji organizuju dostavu hrane – navodi se u saopštenju.

Operativni štab se takođe obratio Institutu za javno zdravlje, povodom mjera za sprečavanje širenja virusa i dobio uputstva za odgovorne koji upravljaju kisocima u kojima se prodaje štampa.

– Rad kioska treba organizovati u skraćenom vremenu od sedam sati do 15 sati u dvije smjene, odnosno četiri sata po zaposlenom. Zaposleni koji radi u kiosku mora nositi rukavice eventualno i masku, po skidanju rukavica neophodno je da u kiosku ima dezinfekciono sredstvo za dezinfekciju ruku – rekli su iz Operativnog štaba.

Otvor kroz koji se obavlja promet mora biti takav da se može pokriti, a prodavac mora biti na visokom položaju sa licem dovoljno udaljenim od otvora i frontalnog stakla.

– Ispred kioska treba da stoji jasno povučena crta koju kupac ne smije da pređe kako bi se očuvala distance, ali i koja omogućava razmjenu artikala i novca – dodaje se u saopštenju.

Izvor: Pobjeda

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.