Naslovna Najnovije vijesti Sajam sporta u Nikšiću: Reprezentacija u srcu

Sajam sporta u Nikšiću: Reprezentacija u srcu

0

Ministar sporta, Nikola Janović, izrazio je zadovoljstvo što je na jednom mjestu prisutan spoj mladosti i iskustva i što je Sajam organizovan upravo u Nikšiću

U nikšićkom Sportskom centru, povodom 10.marta, Dana reprezentacije, organizovan je Sajam sporta pod sloganom „Reprezentacija u srcu“, na kojoj je učešće uzelo oko 70 klubova  iz šest opština, Nikšić, Pljevlja, Danilovgrad, Plužine, Šavnik i Žabljak. Manifestaciju je organizovala Opština Nikšić u saradnji sa
Ministarstvom sporta i mladih.

Ministar sporta, Nikola Janović, izrazio je zadovoljstvo što je na jednom mjestu prisutan spoj mladosti i iskustva i što je Sajam organizovan upravo u Nikšiću.

„Želim da izrazim zadovoljstvo jer sam u Nikšiću, gradu gdje teško da je neko krenuo da se bavi nekim sportom a da nije u tome nijeuspješan. Teško da ćemo naći neku našu reprezentaciju a da nema nekoga iz Nikšića ili da vodi porijeklo iz ovoga grada“, kazao je ministar.

Prema njegovim riječima manifestacija ima za cilj jačanje „kulta reprezentacije“, ali i promociju opštinskih klubova koji su baza reprezentacije.

„Bez njih ne bi bilo uspješne reprezentacije Crne Gore. Ministarstvo sporta  i mladih je predano radilo u protekle tri godine. Značajno smo unaprijedili sistem sporta i danas je sport uređeniji Crnoj neho ikada. Paralelno je rađeno i na sistemu nagrađivanja crnogorskih sportista, pa je Crna Gora postala vodeća država, ne samo u regionu nego i šire, kada su u pitanju nagrade koje naši sportisti dobijaju za osvojene medalje.  Jedina smo država koja ima status perspektivnog sportiste“, kazao je Janović i dodao da je Ministarstvo ove godine kroz nacionalne sportske saveze podržalo 276 talentovanih sportista.

Kazao je da je velika čast igrati za reprezentaciju svoje države, a veliki ponos kada se pod državnom zastavom osvoji medalja.

”Dok igrate, na leđima nosite snove jedne nacije, što je i velika čast, obaveza, ali i privilegija. Siguran sam da ovdje među vama ima i onih koji će na najbolji način u budućnosti predstavljati Crnu Goru”, poručio je Janović.

Učesnike manifestacije pozdravio je i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, a Sajmu su prisustvovali i predsjednici opština čiji sportisti su uzeli učešće u pomenutoj manifestaciji. 

Mladi uspješni Petar Kasom, paraolimpijac koji do sada ima oko 60 medalja, smatra da je Sajam sporta odlična prezentacija kako sporta, tako i sportista.

„Uspješno bavljenje sportom traži i dosta odricanja, ali to me i motiviše da postižem sve bolje rezultate. Nadam se da će i drugi krenuti mojim stopama“, kazao je mladi skijaš. 

Džudistkinja Jovana Peković istakla je zadovoljstvo što je na Sajmu prisutan kako veliki broj sportista, tako i mališana kojima će možda upravo oni biti inspiracija da počnu da se bave sportom.

„Ovo je velika promocija sporta i sportista. Vidi se kako je Nikšić grad sporta i kako ima vrijedne i radne sportiste. ‘Akademik’ godinama drži tradiciju da ima kvalitetne džudiste i tako je i ostalo i dolaze
sve bolje i bolje generacije“, istakla je Peković.

I karatista Nikola Malović  smatra da je Sajam odlična prilika da se još jednom pokaže da je Nikšić grad sporta i uspješnih sportista.

„Mi se uvijek trudimo da naš grad predstavimo u najljepšem i najboljem mogućem svijetu u Evropi i svijetu. Mladima bih poručio daje u životu i u sportu sve moguće, da samo treba vjerovati i da ne
treba odustajati, jer veliki rad, trud i vjera u sebe, kao i podrška bitnih ljudi dovode do velikog uspjeha. Mi smo junački narod tako da u svijetu možemo svakom da se suprostavimo“, poručio je Malović.

Namjera organizatora je da se manifestacijom „učini korak naprijed ka unapređenju sporta kao jedne od najznačajnijih društvenih djelatnosti koja uživa veliku popularnost i na neki način ga još
više približe građanima i podstaknu najmlađe generacije na aktivnije učešće u sportskim aktivnostima“.

Izvor: vijesti.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.