Naslovna Najnovije vijesti Sajam sporta pod sloganom „Reprezentacija u srcu“

Sajam sporta pod sloganom „Reprezentacija u srcu“

0

U nikšićkom Sportskom centru, povodom 10.marta, Dana reprezentacije, organizovan je Sajam sporta pod sloganom „Reprezentacija u srcu“, na kojoj je učešće uzelo oko 70 klubova  iz šest opština, Nikšić, Pljevlja, Danilovgrad, Plužine, Šavnik i Žabljak. Manifestaciju je organizovala Opština Nikšić u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih. Sajmu su prisustvovali i predsjednici opština čiji sportisti su uzeli učešće u pomenutoj manifestaciji.
Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, a nakon toga učesnike manifestacije pozdravio je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović. Dok je ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao između ostalog  da nakon fantastičnog odziva koji je bio u Bijelom Polju, cilj koji stoji pred Ministarstvom sporta i mladih, jasniji je nego ikada.
– Podsjetiti djecu koja su tek krenula da se bave sportom, da ne gube strast prema tome što rade, da je igrati za reprezentaciju san koji se ostvaruje ako su dovoljno istrajni, hrabri i uporni. Zamisao je takođe da podsjetimo naše reprezentativce da im je država zahvalna na doprinosu koji su dali u Evropi i svijetu, kao i na odanosti i časnom predstavljanju ove naše male ali države velikog srca. Ne smijemo zaboraviti na važan faktor, a to je svakako uloga roditelja uz čiju podršku djeca lakše pronađu pravi put, pa je ovo neka vrsta apela i na njih da vjeruju u to što sport stvara, a to je zdrava budućnost.”, navodi Janović.
Ministar Janović dodaje da ako makar jedno dijete koje se nalazi ovdje danas sa nama, odluči da se bavi sportom i krene putem koji vodi do reprezentacije, ovaj događaj je uspio.

-Neću Vam govoriti da je lako, jer nije. Nije lako biti među najboljima i nije lako predstavljati jednu državu, ali ima nešto u tom osjećaju odgovornosti koji čini sport posebnim. Osjećaj da jedna nacija stoji iza tebe je najteži i najljepši osjećaj koji jedan sportista može da doživi u svojoj karijeri, dodaje Janović.
Iz Opštine Pljevlja predstavljeno je 13 sportskih klubova i to: Fudbalski klub“Rudar“, Fudbalski klub “Breznica“, Fudbalski klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Pljevlja“, Ženski košarkaški klub “Rudar“, Odbojkaški klub “Rudar“,Atletski klub “Rudar“, Biciklistički klub “Pljevlja“, Karate klub “Potoci“, Kik boks klub “Pljevlja“, Sportsko ribolovni klub “Lipljen“ i Klub sjedeće odbojke “Set“.

Predsjendik opštine Pljevlja Igor Golubović kazao je da je ovo dokaz da sport u Pljevljima ima posebno mjesto, on je naglasio da očekuje da se naredne godine ova manifestacija održi u Pljevljima.

„Ponosan sam što sam danas zajedno sa mojim kolegama i naravno sportistima iz Pljevalja na ovoj manifestaciji u organizaciji Ministarstva sporta u Vladi Crne Gore koja je okupila predstavnike sportskih klubova sa sjevera Crne Gore. Ponosan sam iz razloga što je trećina ove hale pokrivena sportskim društvima iz Pljevalja, što pokazuje interesovanje i želju Opštine Pljevlja da kroz afirmaciju sporta i bavljenja sportom osnaži društveni život u Pljevljima, poboljša fizičku kulturu, rekreaciju a onda i da šansu mladim ljudima da se dokažu kroz bavljenje sportom. Na osnovu dogovora i razgovora sa ministrom ovakva manifestacija će iduće godine biti održana u Pljevljima za opštine sa sjevera“- istakao je Golubović.

Sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović istakla je da sama organizacija odlaska pljevaljskih sportista na ovu manifestaciju protekla u najboljem redu.

Štandovi pljevaljskih klubova izazvali su veliku pažnju ministra Janovića, koji se dugo zadržao obilazeći štandove na kojima su klubovi izložili osvojene pehare i medalje, pripremili poklone i podijelili flajere na kojima su predstavili svoje klubove. Treba napomenuti da je namještenik za sport pri Sekretarijatu za društvene djelatnosti Borjan Džogaz bio od velike pomoći klubovima iz Pljevalja prilikom postavljanja štandova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.