Naslovna Najnovije vijesti Opština Pljevlja da donira dva respiratora i povuče odluku o povećanju cijene...

Opština Pljevlja da donira dva respiratora i povuče odluku o povećanju cijene komunalija

0

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Predlažemo da Opština Pljevlja u što kraćem roku usmjeri sredstva iz budžeta za nabavku dva aparata za respiraciju Opštoj bolnici u Pljevljima i time konkretno pomogne zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa. Predsjednik opštine ima mogućnost da iz budžetske rezerve opredjeli neophodna sredstva u te svrhe. Takođe, isto postupanje očekujemo i od Rudnika uglja Pljevlja i Eletroprivrede, koji bi trebalo da budu snažna podrška i finansijski oslonac za prevazilaženje problema u nabavci svih neophodnih sredstava zdravstvene zaštite…

Takođe, predlažemo da lokalna vlast odustane od uvođenje novih naknada i povećanja cijena za određene vrste komunalnih usluga.  S tim u vezi zahtijevamo da se iz skupštinske procedure povuku predložene odluke kojim se uvode novi nameti za građane, a koji se odnose na cijenu parkiranja i cijenu usluga vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Ovo predlažemo iz razloga što su kućni budžeti građana u ovom momentu izuzetno ugroženi, a svakako su usmjereni na nabavku hrane i sredstava zdravstvene zaštite što je prioritet,  pa bi novi nameti u narednom periodu bili suprotstavljeni potrebi ekonomskog oporavka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.