Naslovna Najnovije vijesti NVO “Legalis” obilježila svetski dan energetske efikasnosti u Pljevljima

NVO “Legalis” obilježila svetski dan energetske efikasnosti u Pljevljima

0

Nvo “LEGALIS” u saradnji sa NVO “GreenHome iz Podgorice i NVO “Informativnim centrom Pljevlja” obilježila 5.mar Svjetski dan energetske efikasnosti.

Svetski dan energetske efikasnost se obeležava svake godine 5. marta u čast prvog sastanka svetskih eksperata održanom na ovaj dan u 1998. god. u Austriji, kako bi razgovarali o energetskoj krizi i njenim mogućim rešenjima.

Energetska efikasnost u najširem smislu riječi podrazumijeva smanjenje gubitaka energije i njeno efikasno korišćenje u svim oblastima rada, života i praktičnog djelovanja,odnosno smanjenje potrošnje energije bez narušavanja komfora i standarda života.Međunarodna agencija za energetiku (IEA) procjenjuje da će se u svijetu potrošnja energije povećati za 40 % tokom naredne dvije decenije, što znači da vlade svih zemalja treba da sprovode posebne mjere. 

U centru grada članovi Nvo “Legalis” i Nvo “GreeHome 5.marta u perioudu od 12h do 14h dijeli liflete Efikasnija Pljevlja, kao i led sijalice građanima Pljevalja, a bilo je organizovano i sakupljanje potpisa za predaju inicijative Opštini Pljevlja da pristupi izradi Lokalne strategije energetske efikasnosti opštine Pljevlja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.