Naslovna Kultura Likovni umjetnici pomjeraju granice

Likovni umjetnici pomjeraju granice

0

Otvarajući izložbu u galeriji Vitomir Srbljanović sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović je kazala da je izložba osim tradicije postala navika i potreba pljevaljskoj publici i pravo zadovoljstvo slikarima da učestvuju

U izložbenom prostoru Galerije Vitomir Srbljanović u Pljevljima otvorena je izložba radova pljevaljskih slikara. Radove je izložilo 25 autora.

Otvarajući izložbu sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović je kazala da je izložba osim tradicije postala navika i potreba pljevaljskoj publici i pravo zadovoljstvo slikarima da učestvuju.

„Pljevaljski likovni umjetnici iz godine u godinu pomjeraju granice. Od velikog je značaja što u Pljevljima postoji ovako bogat likovni život i perspektivna budućnost pred ovom vrstom umjetničkog stvaranja. Večerašnja izložba je još jedan dokaz da kroz umjetnost čovjek izražava sebe i bilježi reakciju svoje posebnosti na svijet u kojem živi. Kolektivne izložbe imaju posebnu draž posebno zbog raznovrsnosti umjetničkog ukusa i stila spajanja različitosti misaonosti i osjećajnosti u jedno djelo koje posmatraču izaziva različite asocijacije ali u konačnom pronalazi ljepotu i oplemenjuje duh“, rekla je Salihović.

Slikarka Zorica Bajčeta kazala je da je cilj organizovanja ovakvih izložbi ima za cilj afirmaciju likovnih umjetnika i podsticaj za one koji tek treba da se pridruže našoj likovnoj zajednici.

Izvor: vijesti.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.