Naslovna Najnovije vijesti 21 godina od NATO agresije- „nemilosrdnog anđela“ nema zaborava

21 godina od NATO agresije- „nemilosrdnog anđela“ nema zaborava

0

Vaše priče

Bombardovanje Srbije i Crne Gore tj SRJ , samovoljom Amerike , počelo je 24. marta 1999. godine u 20,oo napadom 464, aviona i raketama „TOMAHAVK“. Ratno – osvajački pohod pod imenom „ Saveznička snaga“ udružio je 19. država kao i one izvan NATO pakta koje su dale svoju teritoriju i podršku za ovaj zločinački poduhvat. Krvavi pir nad SRJ trajao je 78. dana. Koliko je do sada istraženo:

– Poginulo je 2.000 civila ( 89 dece)
– Vojnika je ubijeno 1.002.
– Ranjeno je preko 12.000 ljudi.
– NATO JE izveo preko 2.300 vazdušnih napada.
– Korišćeno je 12 zemalja i 59 NATO baza.
– Bačeno je 22.000 tona eksploziva
– 1.300 Krstarećih raketa
– 37.000 Kasetnih bombi
– Uništeno 54 objekta infrastrukture
– Srušeno 45 mostova putne i 28 železničkih
– 176 Spomenika kulture je oštećeno od čega 23 srednjovekovna manastira.
– Preko 1.000 objekata VJ oštećeno i uništeno…
– Razorene su, škole, bolnice , državne i društvene zgrade , poslovni i stambeni objekti… Materijalna šteta procenjuje se od 30 – 100 milijardi dolara.
– Bombe sa osiromašenim uranijumom , uništile su i uništavaju zdravlje generacija i generacija žitelja Srbije i okruženja.

Teško je pisati o tih 78 dana a ne osetiti strah da možeš nečiju ranu povrediti, nehatom, zaboravom… Od najmlađe prve dečije žrtve Bojane Tošović koja je imala samo 11 meseci i 3 dana i zajedno sa ocem Božinom poginula u njegovom naručju u malenom ničim strateški važnom selu Merdare na Kosovu, pa preko Murina kod Plava gde su se igrajući oprostili od života devojčice Olivera Maksimović i Julijana Brudar i njihov drug Miroslav Knežević (7,5 god) pa do Batajnice i trogodišnje Milice Rakić, usmrćenu gelerom dok je sedela na noši… Pogibiji nesrećnih građana na niškoj pijaci, među kojima i studentkinja Ljiljana Spasić u sedmom mesecu trudnoće, stradalnika na mostu u Varvarinu na Trojičindan .. Ubijene u vozu, autobusu, na ulici, bolnici, radnom mestu..Možda bi trebalo pisati o čuvaru pruge BB Vidoju Tomiću iz Štrbaca, koga je pored hitaca ubica dotakla i plima laži: Pucao Vidoje na NATO helikoptere „apače“ i to iz PA puške, pa se oni povratili i ubili ga! Teorija zavere, rekli bi … I saznasmo za licemerno konstruisan termin KOLETARELNE ŠTETE !

Ipak, bilo je i ima onih koji su se borili i bore za maličak nasušne istine, i da je doture do belog sveta, da tako skinu bar malo ljage sa svog oklevetanog i napaćenog naroda… A biti, kako reče pesnik Rajko Petrov Nogo, sa svojim oklevetanim narodom je pitanje časti. A laži kao i sve laži, zasigurno padaju.
Svedoci smo kako ih je istina pojela za samo petnest godina.

Humani i civilizovani svet nikada nije bio na rubu propasti kao u ovom 21 veku. Napad na SRJ bio je i pokazna vežba ostalima u Evropi i svetu. Događaji u ovih 21 godiua su to i potvrdili. Od 24. marta 1999.  Ko je sledeći, ili je daj Bože tu kraj. Kako reče naš Ivo Andrić: Zemlje velikih ostvarenja su i zemlje velikih nepravdi ! A nemački admiral Elmar Ludvig Šmeling, bivši šef kontraobaveštajne službe NATO , koji je razobličio medijski mit o „humanitarnoj“ NATO intervenciji u Jugoslaviji u cilju spasavanja Albanaca : Pravda i međunarodno pravo su ubijeni bombardovanjem vaše male nezavisne zemlje 1999. mimo odluke SB UN.

repo-avram-izrael_310x186

4.KILL ME -NATO 99

5.TARGET ZASTAVA,99

Zgrada-CK-Usce-u-plamenu-1999-NATO-bombardovanje

7.SAMAR SVETU8.NATO LETAK,1999

9.Evroska pravda NATO

PRILOZI:
1. Nikada neće nestati taj plamen iz očiju, zvuci sirena, obaveštenja Avrama Izraela o početku ili prestanku opasnosti…

2. A pre nekoliko nedelja, počelo je sa raščišćavanjem ruševina zgrada u Nemanjinoj ulici, i oblaganjem reklamnim fasadama. Misle, pre će se zaboraviti !

3. Suze i protesti za domovinom koja krvari bile su širom sveta.

4. Svi smo bili meta. Dok je Avram i serena pozivao u skloništa, ostajalo se na trgovima i mostovima kao živa meta.TARGET !

5. Sada je tržni centar, Zgrada Ušća na Novom Beogradu u plamenu.

6. I naši sportisti su širom sveta dali svoj otpor teroru .

7. A kada nisu bacali bombe, onda su nas zasipali propagandom. Ma da li je to sve zbog Slobe?! Nije teško pogoditi ko im ih je sastavljao. Vreme kada im je uz „brata“ ceo svet bio mali, a sada im i neki cenzus mnogo veliki.

8. Nemački admiral : Evropska pravda umrla u Srbiji !

Vojkan T. Bojović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.