Naslovna Najnovije vijesti XVIII SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PLJEVLJA ODLOŽENA PONOVO

XVIII SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PLJEVLJA ODLOŽENA PONOVO

1

Odložena sjednica Skupštine opštine Pljevlja koja je bila zakazana za danas ponovo nije imala kvorum pa nije mogla biti ni održata. Iz tog razloga je sjednica ponovo odložena za 10. Februar 2020. godine.

Sjednicom SO Pljevlja  je predsjedavao odbornik Božidar Bajić, a na sjednici je jedina predložena tačka dnevnog reda trebala biti rasprava o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Sjednica koja je bila zakazana na predlog građana Pljevalja je u potpunosti bila u skladu sa skupštinskim poslovnikom.

Od 35 odbornika skupštini je prisustvovalo 17 odbornika, 15 iz opozicionih redova i dva odbornika vladajuće koalicije, Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin, ali to je bilo nedovoljno za rad lokalnog parlamenta.

I ako nije bilo skupštinske većine i kvoruma pojedini odbornici su izašli za skupštinsku govornicu i reagovali kako oni kažu proceduralno.

Milan Lekić iz Nove srpske demokratije je istakao da ovo nije redovna sjednica i da je ova sjednica zakazana na inicijativu 380 građana. On je pozdravio prisustvo dva odbornika iz vladajuće koalicije i pozvao sve kolege odbornike iz vladajuće većine da prisustvuju nastavku sjednice i da se izjasne na ovu temu.

“Ne samo što nije zakonito već nije politički pristojno i politički korektno da se ignoriše volja građana koji na jedan miran i dostojanstven način već 17 puta protestvuju masovno u broju do 20 000. A zašto se to ignoriše? Da bi se DPS spasila političke pogibije u ovom parlamentu, jer nema argumenata, nema rečenice, nema riječi, nema slova koje bi izgovorio bilo koji odbornik DPS-a i koji bi stao na stranu ovog sramnog zakona a da ne bi naišao na masovnu osudu građana” – kazao je između ostalog Nikola Rovčanin, odbornik Demokrata.

U toku obraćanja odbornika sekretarka Skupštine, Emina Brković je reagovala i zatraživši da se utvrdi kvorum i otvori sjednica ili će napustiti sjednicu.

“Mi reagujemo na grubo kršenje poslovnika predsjednika Skupštine. Ima li važnija tema od ove danas u Pljevljima zbog koje se okuplja desetine hiljada ljudi. Ako je crkva primorana da posegne za mjerom izopštenja iz crkve postoji li važnija tema od ove u opštini Pljevlja i u Crnoj Gori. Ja mislim da nema kvoruma na današnjoj sjednici zato što oni  znaju da nisu više većina u ovoj opštini. Ipak ih očekujemo da će doći ako ne na ovu onda na sledeću sjednicu” – istakao je Vladislav Bojović, DNP.

Božidar Bajić je zatražio od predstavnika građana da se izjasne da li povlače inicijativu.

Božo Knežević, predstavnik građana koji su podnijeli ovu inicijativu je rekao da oni kao podnosioci, odnosno nosioci ove inicijative ne mogu sve i da hoće da odustanu od nje.

Sjednica je ponovo zakazana za ponedjeljak 10. Februar 2020. godine.

1 KOMENTAR

  1. Šta čeka Pljevaljska opozicija ako već govore da je DPS prošlost,da ih podržavaju odbornici DPS-a i ako imaju rješenja za Pljevlja što nešta KONKRETNO ne urade, ali nee OVO JE HJIHOVA PRAZNA PRIČA I ZADNJI TRZAJI PRED UBJEDLJIV PORAZ NA PARLAMENTARNIM IZBORIM U OKTOBRU!!!

Comments are closed.