Naslovna Sport Fudbal Vujačića ponovo „zakinuli“ za gol, ali on o tome ne brine,...

Vujačića ponovo „zakinuli“ za gol, ali on o tome ne brine, najvažniji je kolektivni duh

0

Rudar je ostvario cilj i osvojio bodove u premijernoj proljećnoj utakmici. Bodovi dobijaju na važnosti što su osvojeni protiv direktnog rivala u borbi za opstanak i što je već nakon jednog odigranog kola Rudar u mirnoj luci, mjestu koje garantuje opstanak u ligi.

Većina prisutnih na stadionu bila je pozitivno iznenađena onim što su vidjeli, a vidjeli su jedan moćan Rudar koji je, pogotovo u drugom poluvremenu, u potpunosti nadigrao rivala. Daleko od toga da je Grbalj bio loš, naprotiv, međutim protiv raspoloženih pulena Edisa Mulalića nisu više mogli. Ako je ko sumnjao da Vule Vujačić teško može da se uklopi u koncepciju Mulalića i da je Rudar tokom polusezone morao da potraži rješenje u špicu, valjda je sada shvatio da su sumnje bile neopravdane. Ovaj sportista za primjer i čovjek koji nikada ne stavlja sebe u prvi plan, ovoga puta je igrom i učinkom to uradio. Kada bi se, u fudbalu, kao u košarci mjerio indeks uspješnosti Vujačić bi imao učinak koji bi teško ko do kraja lige mogao prestići. Kod prvog gola osvojio je loptu, izdržao težak duel, asistirao strijelcu gola, a kasnije je i sam dva puta tresao mrežu. Ako su mu već jedan gol pripisali golmanu, što je u najmanju ruku čudno, kao što je to bio slučaj protiv OFK Titograda, onda bi juče statističari FSCG morali još jednom da odgledaju snimak trećeg gola Rudara i vidjeli bi da je Vule na listi strijelaca zakinut. Vujačić je trenutno sa šest golova deseti na listi s, a sa ta dva dijelio bi drugo mjesto, sa golom zaostatka za vodećim Đorđevićem.
-Naravno da ponekad razmišljam o tome, ali ne tokom utamice. Ne bih se složio sa vama da sam ja bio centralna figura utakmice. Istina je da sam da svoj doprinos priliko golova, ali da nije bilo sigurne odbrane, odlične igre u veznom redu, da nismo igrali onako kako smo se dogovorili i da nismo bili disciplinovani i nismo paničili kada je gost poveo ne bi ni pobjedili. Od samog početka utakmice vjerovali smo u sebe i ovo je timska pobjeda. Grbalj je odlična ekipa i suguran sam da će ubrzo to i dokazati, ali mi smo bili bolji, makar za jedan gol, kazao je Vujačić.
Odavno se u Pljevljima sa tribina nije skandiralo tako glasno kao što je tokom utakmice skandirano Vujačiću. Dugo se pod Golubinjom čulo „Vule, Vule…“, a kada je izlazio svi su ustali da ga pozdrave.
-Volim ove ljude, volim što sam u Rudaru i drago mi je da im za podršku vraćamo dobrim igrama i pobjedama. Trener Mulalić je veliki motivator, a mnogo nam znači što je tu takva veličina kao što je Damir Čakar. Pa i ako ne pobjedimo pokušavamo da skupo prodamo svoju kožu. To publika cijeni. No mi smo već mislima u Podgorici, jer nas za tri dana čeka OFK Titograd, sledeća najvažnija utakmica za nas, zaključio je Vujačić.

FOTO: DEJAN KANDIĆ