Naslovna Sport Fudbal Snijeg ne odlaže meč u Pljevljima

Snijeg ne odlaže meč u Pljevljima

0

Snijeg koji je napadao u Pljevljima neće dovesti u pitanje prvenstvenu utakmicu sa Sutjeskom zakazanu za subotu od 14 časova.

Juče ujutro na terenu pod Golubinjom bilo je manje od desetak centimetara bijelog pokrivača, ali se tokom dana gotovo istopio usljed temperature koja je bila u plusu.

Iz Rudara poručuju da neće biti odlaganja, te da će uraditi sve da uslovi za igru budu dobri.

“Pratimo situaciju sa vremenom. Snijega može biti još danas, ali prema prognozi ne u većem obimu. Imamo sve što je potrebno da eventualno očistimo teren ako za to bude potrebe, kao i da obezbijedimo dobre uslove za igru. Kako stvari stoje, meč između Rudara i Sutjeske igraće se u redovnom terminu”, rekao je Muhamed Gerina, dugogodišnji član rukovodstva Rudara.

Pljevljaci su jedini klub na domaćoj sceni sa dvije pobjede na startu proljećne polusezone – četa Edisa Mulalića na premijeri je savladala Grbalj pred svojim navijačima (3:1), dok je prošlog vikenda kao gost identičnim rezultatom slavila protiv Titograda.

Rudar je napredovao i na tabeli – ekipa kojoj je primarni cilj opstanak, došla je u poziciju da vjeruje u Evropu, budući da je prišla na dva boda od četvrte pozicija koja bi u krajnjem mogla da donese izlazak na međunarodnu scenu.

Sutjeska je u prvom kolu nastavka prvenstva pobijedila Zetu na Trešnjici (3:1), a potom remizirala sa Iskrom kraj Bistrice (1:1).

Nikšićani su drugi na tabeli, sa osam bodova u odnosu na vodeću Budućnost, a četiri ispred trećeplasiranih Danilovgrađana.

Izvor: cdm.me