Naslovna Sport Fudbal Rudar dočekuje šampiona i poziva navijače

Rudar dočekuje šampiona i poziva navijače

1

Snjeg, bolje rečeno bljuzgavica, upropastila je teren pod Golubinjom tako da fudbaleri Rudara i Sutjeske neće imati najidealnije uslove u veoma važnoj utakmici za dva tima. Sutjeska sigurno ne želi da izgubi korak za Budućnosti. Sa druge strane Rudar će učiniti sve da ostane neporažen i tako ostane na bezbjednoj udaljenosti od zone baraža, pred dva teška gostovanja. Bez obzira što je Rudar domaćin gosti su u ovoj utakmici favoriti. Sutjeska ima veći roster i veći broj kvalitetnih igrača na koje može da računa doktor fudbala Nikola Rakojević. Takođe Nikšićani su aktelni šampioni, koji nisu izgubili od Rudara u poslednjih šest utakmica. Tačnije Sutjeska je ostavrila pet bobjeda, a jedna utakmica završena 1:1. O dominaciji tima iz Nikšića najbolje govori gol razlika koja je 16:2 u korist Sutjeske. Sa druge strane u Rudaru je atmosfera nakon dvije vezane pobjede na više nego zavidnom nivou, a pokazalo se da je Edis Mulalić našao pravi recept. Igrači su disciplinovani, motivisini i puni samopouzdanja. Pokazali su da ne paniče kada gube i dva puta su preokrenuli rezultat u svoju korist. Pored Vujačića i Janketića i odličnoj formi je i Tiago Faria koji je protiv OFK Titograda dva puta asistirao, a protiv Grblja njegov gol najavio preokret.

Zadovoljan sam ovde, jer smo pokazali da smo pravi tim  i da imamo karakter. Igramo jednostavno prosto bez mnogo zadržavanja lopte. Jednom sam već radio sa Mulalićem, ali ovakva atmosfera i ovo drugarstvo je samo ovdje u Pljevljima. Znamo da je šampion favorit, ali igramo pred našim navijačima koji su nam ogromna podrška i ljudski se nadati iznenađenju, kazao je Tiago Faria.

Utakmica Rudar-Sutjeska počinje od 14 sati, a sudiće je Miloš Savović iz Podgorice kome će asistirati Danijel Dević iz Bara i Veselin Đuranović iz Podgorice. Četvrti sudija biće Podgoričanin Miloš Bošković, a delegat Radojica Klačar iz Bara. Suđenje će kontrolisati Dejan Pajović sa Cetinja.

U ostalim utakmicama 22. kola sastaju se Zeta-Sutjeska (od 17), Podgorica-OFK Titograd (od 16), Kom-Grbalj (od 13) i Petrovac-Budućnost (od 14).

Tabela

1. BUDUĆNOST 21 +25 48
2. SUTJESKA 21 +25 40
3. ISKRA 21 +7 36
4. ZETA 21 0 29
5. PODGORICA 21 +4 28
6. RUDAR 21 -11 27
7. OFK TITOGRAD 21 -5 22
8. PETROVAC 21 -21 22
9. KOM 21 -6 19
10. GRBALJ 21 -18 14

1 KOMENTAR

Comments are closed.