Naslovna Sport Košarka Pljevlja u finišu do pobjede

Pljevlja u finišu do pobjede

0

PRVA B LIGA ZA KOŠARKAŠE 12. KOLO

Rudar-Pljevlja 91:95 (28:19, 17:21, 24:26, 22:29)

Dvorana S.C. „Ada“. Gledalaca oko 300. Sudije: Kasim Bajrović (Podgorica), Radomir Bubanja (Herceg Novi) i Dušan Damjanović (Podgorica).

RUDAR: Ž. Terzić 3, Marković 4, Janković 11, Cupara 23, Zečević, Tošić 3, S. Terzić 12, Vraneš, Starovlah 14, Džaković 21.

PLJEVLJA: Kostić 14, Sandić, J. Jelovac 5, M. Jelovac 32, Šubarić 2, Planić 4, Radović 3, Prelević 16, Milikić 11, Vemić, Gačević.

Pljevlja su identično, kao u Kupu pobjedila Rudar i zadržala šanse da se domognu, ako ne direktnog onda plasmana u Prvu A ligu kroz plej aut. Rudar ovim porazom nije izgubio šansu da uradi isto, ali je sebi znatno otežao put do vrha tabele. Kao što smo i najavili ovo je bila utakmica sa mnogo preokreta u kojoj su obje ekipe imale svoje uspone i padove, ali Rudar je upravo poklekao kada je to bilo kobno po njih, u poslednjih 120 sekundi. U prvih pet minuta vodila se izjednačena borba, a onda je Nikola Cupara počeo da rešeta koš Pljevalja i već nakon prvih deset minuta Rudar je imao osjetnu prednost. Predevođeni Cuparom i Dejanom Džakovićem, Rudar je doša i do 15 poena prednosti, ali Pljevlja su imala nezaustavljivom Miloša Jelovca koji je bio i centralna fugura meča, pa su uspjeli da do velikog odmora smanje prednost Rudara na – 5 poena.

Nastavak utakmice nije donio ništa novo Pljevlja su pokušavala da stignu prednost domaćina, ali Rudar je držao pristojnu prenost, dva minuta prije kraja, nakon poena Vladimira Starovlaha, bilo je 86:79 za Rudar. Već tada se osjetio pad u igri Rudara. Darko Prelević, Mladen Milikić i Miloš Jelovac, uspjeli su da smanje da 86:87, ali Siniša Terzić je na uspio na minut i desetak sekundu trjkom da vrati Rudar u život, ali se ispostavilo da je to bilo sve od, uslovno domaćina, Miloš Jelovac, Nikola Kostić, Darko Prelević i Ivan Radović, svojim poenima napravili su preokret i donijeli svom timu veoma važne bodove.

Trena naglasiti da je utakmicu posmatralo oko 300 gledalaca.

FOTO VIDEO MILENKO JELIĆ