Naslovna Najnovije vijesti Održano regionalno takmičenje u košarci za Osnovne škole

Održano regionalno takmičenje u košarci za Osnovne škole

0

Pljevlja su danas bila domaćin regionalnom takmičenju u košarci za Osnovne škole

Vrlo važnu ulogu u pravilnom odrastanju djeteta igra sport.Fizička aktivnost daje nemjerljiv doprinos u zdravom razvoju mladog čovjeka a sport vrlo lako nauči djecu kako da pobjede ali i izgube što je vrlo važno razvija takmičarski duh.

Zato postoje školska , opštinska , regionalna i državna takmičenja gdje se učenici OŠ u raznim disciplinama nadmeću i brane boje svoje škole.   

Tako je u sali za fizičko vaspitanje OŠ ,,Salko Aljković” područno odjeljenje na Gukama održano regionalno takmičenje u košarci.Takmičili su se učenici I učenice iz Berana , Rožaja , Bijelog Polja I Pljevalja.Više detalja saznali smo od Slavke Maksimović koordinatorka škoslkih sportskih igara za Sjever Crne Gore.

Kao pobjednici regionalnog takmičenja na Državno su se plasirali učenici OŠ ,,Ristan Pavlović” koji su u finalu savladali vršnjake iz OŠ ,,Dušan Korać” iz Bijlog Polja dok su u konkurenciji djevojaka plasman na Državno takmičenje izborile učenice OŠ ,,Salko Aljković” koje su savladale ekipu OŠ ,,Risto Ratković” iz Bijelog Polja.

Izvor:tvpljevlja