Naslovna Najnovije vijesti Odbojkašice Rudara u dobrom raspoloženju čekaju naredne utakmice

Odbojkašice Rudara u dobrom raspoloženju čekaju naredne utakmice

0

ODLOŽEN VEČERAŠNJI  MEČ ODBOJKAŠICA RUDARA

Na žalost Pljevljaci večeras neće uživati u atraktivnoj igri odbojkašica Rudara čija je forma u uzlaznoj putanji.

Večeras je trebala da bude na rasporedu utakmica 13. kola Prve lige za odbojkašice, međutim zbog bolesti većeg broja igračica Nikšića, a uz saglasnost ekipe Rudara, utakmica ova dva kluba je odložena za srijedu, 11.mart.

Odbojkašice Rudara odlično su počele drugi dio sezone. U tri odigrane utakmice isvojile su sedam bodova, a da je bilo malo više sportske sreće skor bi, makar, za jedan bod bio veći.  

Nakon napornog rada tokom pripremnog perioda igračice pod vođstvom Nataše Marković bile su gost ekipi Jedinstva u Bijelom Polju, opravdale ulogu favorita i slavile sa maksimalnih 0:3. Uslijedilo je gostovanje ekipe Albatrosa u Pljevljima. Rudar se u potpunosti revanširao za poraz u prvom dijelu prvenstva i ispratio Novljake sa maksimalnih 3:0.

U prošlom kolu uslijedilo je jedno od najtežih gostovanja u ligi, ekipi Morače. Jesenas je Morača u „Adi“ lagano savladala Rudar sa 3:0, međutim prošlog vikenda u sali Osnovne škole „Radojica Perović“ ekipi iz Pljevalja nedostajalo je malo sportske sreće da se trijumfalno vrati iz Podgorice. Morači su na ovoj utakmici pripala dva boda, a Rudaru jedan jer je utakmica završena sa 3:2 u korist domaće ekipe. Da je Rudar imao malo više sreće u prvom setu koji je zavrpen 26:24 u korist Morače ko zna u kom bi smjeru otipla ova utakmica. Drugi set je dobio Rudar 25:22, a treći Morača 25:21. Rudar je četvrti set riješio u svoju korist sa 25:21, a u odlučujućem setu domaćin se bolje snašao i rezultatom 15:8 došao do konačne pobjede.

MVP ovog derbija bila je Majda Čakar koja je bila sjajna sa čak 23 osvojena poena i opet pokazala da je uz Mionu Vučetič koja je na ovoj utakmici osvojila 21 poen, jedna od najboljih odbojkašica lige.

Morača-Rudar 3:2

Sala O.Š. „Radojica Perović„. Gledalaca oko 50. Sudije: Dragana Vučinić i Tanja Ivanović.

MORAČA: Delić, Vukadinović 3, Nedić 4, Grebović. Milačić, Čavić 22, Miljanić 14, Kovač (L), Janjević 16, Melanović 15, Popović 7, Globarević, Đonović (L).

RUDAR: Gazdić, Čakar 23, M. Vučetić 21, Bulatović 8, Leovac 1, Ta. Smolović 3, T. Vučetić 12, Marković 6, Ti. Smolović, Ta. Smolović, Drnda, Šljivić, Stanić (L), Sokić, Petrović (L).

U naredne dvije sedmice teška iskušenja za Rudar

Do kraja regularnog dijela sezone Rudar ima jos šest prvenstvenih utakmica, a naredne dvije sedmice daće odgovor o tome da li Rudar može u finale Kupa i do trećeg mjesta na tabeli.

Već u srijedu 26. februara Morača i Rudar ponovo će u Podgorici ukrstiti koplja i odigrati porvu utakmicu polufinala Kupa Crne Gore. Revanš meč odigraće se u Pljevljima 4. marta. Prije revanša Rudara očekuje jedno teško gostovanje u prvenstvu, 29. februara protiv Mediteran Bemaks u Budvi. U jesenjem dijelu prvenstva upravo utakmica protiv Budvanki bila je prekretnica koja je povela Rudar ka uzlaznoj putanji. Nakon revanp utakmice Kupa protiv Morače za vikend 6. ili 7. marta, u „Adu“ stiže još jedna ekipa iz top četiri ženske odbojke u Crnoj Gori, Galeb. U slučaju pobjede Rudaru se otvaraju vrata ka trećem mjestu. No o tom po tom, bitno je da je ekipa u usponu forme i da publika bude uz ovaj tim u odlučujućim utakmicama.