Naslovna Vijesti Društvo Nema povlačenja, mi drugog izbora nemamo

Nema povlačenja, mi drugog izbora nemamo

3

Bez obzira što se nalazimo u ovim teškim danima po našu Crkvu i naš grad, ne može  se prećutati veličanstvena činjenica da smo večeras, po dvadeseti put, svojim masovnim odzivom na poziv naše Svete Crkve pokazali kako biti Pljevljak znači biti dostojanstven i nepokoran čovjek. Pljevljaci otvoreno, hrabro, dostojanstveno i bez straha pokazuju svoje neslaganje sa nametnutim bezakonjem u vidu takozvanog Zakona topuza, i to je činjenica koja vraća vjeru i nadu u budućnost našeg grada! Biti u pljevaljskim litijama znači biti dio ove časne i slavne porodice koja je ustala da brani svoju Crkvu, ali i svoju državu Crnu Goru. Biti u pljevaljskim litijama znači biti među gospodom, izabranom Gospodom, koja piše najljepše stranice istorije naše Crkve i države. Zato zahvalnost pripada svakom Pljevljaku, a posebna zahvalnost pripada djeci i omladini ovog namučenog grada, koja pokazuju da su ljudi njegova najveća vrijednost.

Međutim, i pored veličanstvene sloge i dostojanstva koje imponuje i koje su pokazali građani Pljevalja i cijele Crne Gore, donosioci bezakonog akta koji su nazvali ,,Zakon o slobodi vjeroispovijesti“ svojim beslovesnim podmetačinama i iznošenjem notornih i brutalnih neistina pokušavaju da unesu razdor među građane, koji su pokazali visok nivo građanske svijesti, ali i poznavanja istorijata svojih svetinja kao i svoga naroda.

Pozivamo rukovodstva D. O. O. ,,Vodovod“ i D.O.O. „Čistoća“ Pljevlja, kao i rukovodioce svih lokalnih i državnih ustanova i preduzeća, da partijske direktive ostave za sjednice svojih partija i da bespotrebno ne uznemiravaju zaposlene, pokušavajući da ih zaplaše i partijski disciplinuju. Podsjećamo ih da su pokušaji diskriminacije onih koji učestvuju u molebanima i litijama grubo kršenje Ustava Crne Gore.

Pozivamo takođe i predsjednika SO Pljevlja, gospodina Dragišu Sokića, da radi svoj posao, ako se u međuvremenu nije povukao pošto ne daje znake političkog života, te da prestane sa opstrukcijama rada Skupštine opštine Pljevlja, po osnovu podnijete građanske inicijative, te pokaže kako čuje i uvažava glas svojih szgrađana, koji je u ovom trenutku većinski glas Pljevalja i većinske Crne Gore.

I njemu kao i svim drugim opštinskim čelnicima poručujemo da je uzaludna nada da ćemo pokleknuti, da ćemo se povući, da se nećemo izboriti i odbraniti svoje svetinje. Nema povlačenja, mi drugog izbora nemamo, NAŠE SVETINJE NE DAMO!

Saopštenje Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja

Pljevlja, 13. februara 2020. godine

3 KOMENTARA

  1. Imate izvora. da pocnete raditi a ne da prodajete zjale i dizete alabuku sa zbunjenim i zavedenim narodm . sredovjekovne bajke. a cilj je vlast. e nece moci bez izbora. Izgubili ste u Strazburu proces i zakon je legalan. to vi je i Evropa rekla pa vi setajte kolko god ocete.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.