Naslovna Vijesti Društvo Nacrt Odluke o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Pljevlja

Nacrt Odluke o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Pljevlja

0

Nacrt odluke o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Pljevlja i predloženi Elaborat su osnov za početak primjene naplate parkiranja u granicama prve zone.

Po Elaboratu Prvu zonu čine: urbanistički segmenti između ulica lll Sandžačke, dijela ulice Volođine, ulice Ivana Milutinovića, ulice Uroša Ružičića, ulice Sava Dimitrijevića, obuhvatajući parking ispred objekta Milet bašta, dijela ulice Vuka Kneževića, ulice Boška Buhe, ulice Voja Đenisijevića i dijela ulice Velimira Jakića do početne tačke.

Elaboratom se utvrđuju, osim zona i  dozvoljeno vrijeme parkiranja, kategorija motornih vozila koja se mogu parkirati i način naplate za opšta i posebna parkirališta.

“Ovaj Elaborat o parkiralištima u prvoj zoni je prvi put predmet javne rasprave i po prvi put treba da ide na skupštinu. U Elaboratu u tabelarnom prikazu je sve jasno napisano i dat je opis  svih parkirališta koja su predviđena za naplatu” – kazao je Vule Macanović, iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove saobraćaj i vode.

Učesnici u javnoj raspravi imali su primjedbe na lokacije parkinga, smatraju da je naplata parkinga novi namet za građane, te zamjeraju što mjesta za stanare zgrada koji bi plaćali mjesečne karte neće biti rezervisana.

Nadležni Sekretarijat će razmotriti sve primjedbe i sugestije, kao i mišljenja učesnika javne rasprave.

Izvor: rtpv

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.