Naslovna Sport Fudbal Janketić – Kolektiv je naša naveća snaga

Janketić – Kolektiv je naša naveća snaga

0

Ako bi bili malo iskreniji ljubitelji fudbala u Pljevljima, malo je onih koji su vjeroavli da Rudar može sa pravom da se nada da će bez baraža izboriti opstanak u Prvoj ligi. Naravno i pored dvije vezane pobjede u Rudaru su čvrsto na zemlji, jer do kraja maja ima još dosta utakmica, tačnije 14, a bitnije je ono što čeka Pljevljake u bliskoj budućnosti je Sutjeska u Pljevljima, a potom dva teška gostovanja. Matemataika govori da su do kraja prvenstva u opticaju 42 boda, a u poslednje dvije sezone, od kada je Prva liga sa 12 ekipa smanjena na 10, tim koji je bio iznad crte baraža osvajao je na kraju između 45 i 47 bodova. Sudeći po tome Pljevljacima je do kraja, ako žele da budu potpuno sigurni, potrebno da osvoje još minimum 20 bodova i to makar polovinu protiv direktnih konkurenata za opstanak, što će biti izuzetno teško, no kada je tim Edisa Milalića u pitanju nije i nemoguće.

Devet datih golova u prve dvije utakmice, dva primljena gola i šest bodova u prve dvije proljećnje utakmice govore u proljećnjom preporodu Pljevljaka. Činjenica da je oba puta protivnik vodio, a na kraju Rudar preokrenuo rezultat govori o mentalnoj snazi tima. Takođe konačno je navalni red ekipe u prva dva kola u potpunosti proradio. Mada nije zvanično, ali fudbalski jeste, Vule Vujačić postigao je tri gola, Velizar Janketić dva i Tiago Farioa jedan i dva puta bio direktni asistent. Inače sa osam golova Janketić je trenutno u grupi igrača koji dijele drigo mejsto na listi strijelaca.

To je najmanje bitno, bitno je da do u svaku utakmicu uđemo odgovorno i disciplinovano, bez obzira na rezultat. Da ostanemo tim, da ostane ovakva atmosfera, da na treninzima radimo sa istim entuzijazmom kao i do sada i mislim da možemo do cilja. Bio sam u Rudaru i ranije, ali ovakvu atmosferu i ovakvu grupu ljudi posvećenu istom cilju nisam sreo, ne samo u Rudaru već od početka karijere. Naravno uz nas je uvijek, pored stručnog štaba, jedna sportska veličina kakav je Damir Čakar, koji skoro svaki trening radi isto što i mi Iito nam daje dodatnu snagu. Drago mi je što je Vujačić konačno proradio, a on kada se razigra teško ga je zaustaviti. Međutim ne gledajte pojedinačan učinak, gledajte učinak kompletne ekipe i vidjećete da je naša najveća snaga kolektiv. Znamo da nas čeka teška serija, Prvo Sutjeska na našem stadionu, pa gostujemo u Danilovgradu i Golubovcima, ali nama je nebitno sa kim igramo, ponavljam bitno da damo sve od sebe i da ima što manje povreda i kartona.  Svaki osvojeni bod protiv ekipa iz vrha je kao kuća, a potrudućemo da ih bude štp više, zaključio je Janketić.