Naslovna Najnovije vijesti Direktor „Grijanja” može da bude i muzičar

Direktor „Grijanja” može da bude i muzičar

0

Možda lokalna vlast misli da im je najbolje da postave nekog muzičara, pa da građani na hladnoći igraju, kako bi se zagrijali, a direktor da im svira – kaže Anđela Đuković

Za mjesto direktora lokalnog preduzeća „Grijanje“ moći će da konkuriše svako lice koje ima tri godine radnog iskustva i završen bilo koji fakultet. Naime, odlukom Upravnog odbora ovog preduzeća izvršena je izmjena statuta kojom je ukinuto ograničenje po kojem su na mjesto direktora mogla da konkurišu lica koja imaju završen neki od tehničkih fakulteta, ekonomski ili pravni fakultet. Takva promjena statuta je potvrđena na sjednici lokalnog parlamenta u decembru prošle godine, a 24. januara raspisan je i konkurs po novim pravilima. Konkurs je još u toku i trajaće 15 dana od dana raspisivanja, a izbor izvršnog direktora očekuje se krajem februara.

– Pitam se samo dokle ide neozbiljnost, neodgovornost i gramzivost lica iz vladajuće većine. Kad to kažem, želim da naglasim da je neviđena neozbiljnost dovoditi neko lice na mjesto direktora „Grijanja“ bez potrebne kvalifikacije, posebno što se ovo preduzeće nalazi u veoma teškom stanju. S druge strane, nečiji pristanak da dođe na mjesto direktora bez potrebne kvalifikacije, predstavlja neviđenu gramzivost, jer ta osoba ne vodi računa šta će biti sa preduzećem, već kako će se domoći privilegija – kaže odbornica DNP-a Anđela Đuković i pojašnjava da se na ovom primjeru najbolje može vidjeti koliko se lokalna uprava neozbiljno ophodi prema lokalnim preduzećima.

Đukovićeva kaže da su lokalna preduzeća u izuzetno teškoj poziciji, i da je potreban ozbiljan pristup u rješavanju nagomilanih problema.

– Umjesto ozbiljne politike u pljevaljskom DPS-u, Bošnjačkoj stranci i SD, smislili su da direktor ovog preduzeća može da bude lice sa bilo kojim završenim fakultetom. Znači direktor „Grijanja“ može da bude i neko ko je završio muzičku akademiju, likovnu umjetnost ili kulinarstvo. Možda lokalna vlast misli da im je najbolje da postave nekog muzičara, pa da građani na hladnoći igraju, kako bi se zagrijali, a direktor da im svira – kaže Đukovićeva.

Ona poručuje da je svima jasno da su u igri za mjesto direktora „Grijanja“ posvađana Bošnjačka stranka i SD, odnosno da je to razlog zbog čega ovo preduzeće još od 2016. godine nema izvršnog direktora, već vršioca dužnosti.

– Sada su očigledno našli ko će da bude direktor, a pošto po starim pravilima to lice nije imalo zadovoljavajuće obrazovanje, lakše im je bilo da promijene statut preduzeća nego da čekaju da kandidat upiše fakultet i da diplomira – konstatuje Đukovićeva.

Lekić:Priložiti člansku kartu DPS-a, BS-a ili SD
– Ovih dana u gradu imamo jako loše grijanje. Kada uđete u gradsku biblioteku ili muzej, pored radijatora možete vidjeti grejna tijela na električnu energiju. Ista situacija je i po velikom broju stanova. I dok očekujemo mjere kako da se popravi grijanje, vlast odlučuje da direktor preduzeća „Grijanje“ može biti praktično bilo ko, odnosno da je jedini uslov da kandidat bude iz vladajuće koalicije – kaže odbornik Nove srpske demokratije Milan Lekić i naglašava da je najbolje da u konkursu piše „obavezno priložiti člansku kartu DPS-a, Bošnjačke stranke ili SD”.

– Dobro bi bilo da poslije partijskih sastanaka saopšte ime novog direktora – kaže Lekić.

Izvor: dan.co.me