Naslovna Vijesti Društvo Za dvije godine nisu odmakli dalje od temelja

Za dvije godine nisu odmakli dalje od temelja

0

Kamen temeljac postavljen je u septembru 2017. godine, a rok za završetak radova bio je 30. avgust prošle godine

Rok da se izgradnju stambene zgrade za pljevaljske penzionere bio je 30. avgust 2019. godine, ali radovi na njoj od septembra 2017. godine, kada je postavljen kamen temeljac, još nijesu odmakli dalje od temelja. Na gradilištu nema bilo kakvih radova, a više nema ni table sa osnovnim podacima o gradnji, a i ograda oko placa djelimično je oštećena.

Izvršni direktor Fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović prošle godine je kazao da će gradnja početi čim Opština Pljevlja obezbijedi priključak za vodu i struju.

– Prethodni gradonačelnik Mirko Đačić obećao je da će uraditi priključak, ali je on napustio funkciju i došao je novi – Igor Golubović. Nadam se da će se ovo pitanje brzo riješiti i da ćemo ubrzo krenuti sa radovima – kazao je ljetos Popović.

Predsjednik pljevaljskih penzionera Vukadin Damjanović potvrdio nam je juče da se priključci na vodu i struju još čekaju.

– Očekujem da će radovi krenuti čim se obezbijede priključci za struju i vodu – kazao je Damjanović za „Dan“, ali nije mogao da nam objasni zašto se toliko čeka, iako je zgrada trebalo da bude završena još u avgustu.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa predsjednikom pljevaljske opštine Igorom Golubovićem kako bismo saznali koji su zapravo pravi razlozi zbog čega gradnja ne počinje, ali su nam u lokalnoj upravi rekli da je predsjednik na odmoru.

Za odbornika Demokrata u SO Pljevlja Bojana Krvavaca nije čudo što je u septembru 2017. godine postavljen kamen temeljac, a da gradnje stanova ze penzionere još uvijek nema.

– S obzirom na to da se lokalna vlast zapetljala u probleme kao pile u kučine, da konstantno imaju blokade i miniranja svih započetih poslova i investicija od strane svojih partijskih drugova sa nivoa Vlade Crne Gore, nismo ni mogli očekivati da će se stambena zgrada za penzionere završiti na vrijeme. Međutim, zaista je, u najmanju ruku, neodgovorno da se sa radovima nije još ni počelo, a trebali su biti završeni u avgustu prošle godine – kaže Krvavac.

Zgrada za penzionere na lokaciji koju je Opština besplatno ustupila imaće 38 stanova, od kojih će 20 pripasti penzionerima, pet zaposlenima u lokalnoj upravi, a ostatak će biti namijenjen tržištu. Stanovi će penzionerima biti na raspolaganju po cijeni od 375 eura po kvadratu.

Krov će obećati za lokalne izbore 2022
– Očigledno je da je u septembru 2017. godine položen kamen temeljac za izgradnju zgrade za penzionere kako bi se penzioneri prevarili u predizbornoj kampanji u maju 2018. godine. To je stara praksa DPS-a, posebno ako se sjetimo da je 11. jula 2016. godine u jeku predizborne kampanje za parlamentarne izbore predsjednik ove partije Milo Đukanović položio kamen temeljac za Drugi blok Termoelektrane. Ne bi bilo čudo da se ove godine u okviru nove predizborne kampanje urade temelji zgrade, a da se u predizbornoj kampanji za lokalne izbore 2022. godine da obećanje da će biti postavljen krov na zgradi – kaže šef odborničkog kluba Nove Milan Lekić.

Izvor: dan.co.me