Naslovna Najnovije vijesti Selmanović: Rudar će još nekima pomrsiti račune

Selmanović: Rudar će još nekima pomrsiti račune

0

Komovi su jesenji šampioni, ali zvanje najprijatnijeg iznenađenja sezone, ipak, pripada Rudaru.

Pljevljaci su se prethodnog proljeća vratili u Prvu ligu, a sada su 4. na tabeli, sa više nego realnim šansama da igraju Mini ligu za prvaka.

Prvu polusezonu tima sa sjevera Crne Gore obilježila je velika pobjeda pred zimsku pauzu, kada je u „Adi” pao Lovćen (26:24), iako je vodio 12:4.

Trener Nedim Selmanović u proljećnom dijelu sezone na raspolaganju će imati sve igrače koji su igrali prethodnih 10 kola.

– Niko nije otišao, svi su tu, a nećemo nikoga ni dovoditi. Samo u slučaju da se neko povrijedi, morali bismo da tražimo igrača. Pri ovoj pameti nećemo – rekao je Selmanović za naš portal.

Tim iz grada blizu tromeđe Crne Gore, Srbije i BiH je pripreme počeo 13. januara i u planu je nekoliko prijateljskih utakmica sa ekipama iz okruženja – Pribojem, Goraždem…

Plan pred nastavak sezone je da se očuva 4. mjesto na tabeli.

– Ulazak u Mini ligu za prvaka nam je bio cilj pred početak sezone. Dobili smo utakmice koje smo mislili da moramo da dobijemo. Prvenstvo smo počeli sa dvije pobjede, a onda smo odigrali dva dobra meča, ali izgubili od Lovćena i Partizana. Poraz od Danilovgrada je bio neplaniran, ali smo se ispravili pobjedama protiv Mornara i Budve u gostima, a onda stavili tačku trijumfom nad Lovćenom – istakao je Selmanović.

Upravo su utakmice sa aktuelnim šampionom „obojile” prvu polusezonu Rudara – na Cetinju je vodio 18:11 i izgubio 28:23, ali se osvetio pred svojim navijačima.

– Neke stvari su između te dvije utakmice došle na svoje mjesto, ali će i dalje biti oscilacija. Imamo mladu ekipu, koja ne može da održi kontinuitet.

Prvi strijelac tima je 17-godišnji bek Radojica Čepić, za kojeg se već interesuju brojni klubovi.

– Radojica ima ugovor do kraja sezone i razmišljamo samo šta će se desiti do tada. Šta će biti na ljeto? Daleko je da o tome razmišljamo. Naši igrali su 2000. i 2002. godište, klubovi zivkaju i raspituju se, što je i normalno – kaže Selmanović.

Priznanje je jednako i moje i Ada Mlatišume

Čepić je najbolji mladi sportista Pljevalja u 2019. godini, a Selmanović je najbolji trener.

– Lijepo je svako priznanje, ali radim u tandemu sa Adom Mlatišumom i ova nagrade ide i meni i mom kolegi. To je plod kolektiva, da nije sve posloženo u klubu kako bi trebalo ni ja ne bih dobio priznanje.

Partizan je najbolja ekipa u ligi, najveću energiju imaju Komovi

Pred nastavak šampionata Rudar ima dva boda više od Jedinstva i želi da ostane bar četvrti na tabeli.

– Imamo u Mini ligi još četiri utakmice i ne krijemo da na svakoj želimo pobjedu. Pokušaćemo svakome da malo pomrsimo račune. Prvo gostujemo u Tivtu, pa dočekujemo Komove i neka oni malo razmišljaju o nama, nego mi o njima.

Ko je , po Vama, favorit za titulu?

– Smatram da je najbolja ekipa u ligi Partizan, a najveću energiju imaju Komovi. Mnogo su mlađi, poletniji i željniji, dok su u Tivtu igrači koji su već osvajali titule i ne znam kakvi su im motivi. Što se tiče znanja, mora se priznati da Partizan ima najbolje pojedince.

Izvor: mnerukomet.me