Naslovna Sport Fudbal Rudar u pogonu

Rudar u pogonu

0

Za razliku od kraja jula prošle godine kada je na prvom treningu bilo sedam igrača, danas je novinarima podijeljen spisak na kome je bilo 29 imena.

Golmani Adis Kuč, Ervin Helić, Amar Kaltak, zatim Ognjen Kasalica, Željko Tomašević, Marko Vuković Predrag Kašćelan, Ervin Seratlić, Aleksa Golubović, Marko Mujović, Danilo Marković, Ervin Ciguljin, Berin Tahirović, Kristijan Ernec, Velizar Janketić, jakša Bajčetić, Ivan Racković, Marko Krasić, Janko Gogić, Ivan Pupović, Igor Ćuković, Milivoje Mrda, Vule Vujačić, Ivan Vasović, Slobodan Perišić, Rodriez Faria Tijago, Elis Bećović, Aleksandar  Raonić, Brajan Matanović.

Oprvadano odsutni bili su Marko Krasić, Danilo, Marković i Igor Ćuković. Ono što je bilo vidljivo u ekipi vlada dobra atmosfera, a sportski direktor Damir Čakar, nije imao tajni pred novinarima.

-Krasić i Marković će se priključiti za par dana, a za Ćukovića ćemo da vidimo. Postoji interesovanje za ovog momka, koji je stub naše ekipe od jednog inostranog kluba, koji mu nudi deset puta veću platu nego što ima kod nas. Ja ne želim da stajem ovom momku na put, ali ni on ni bilo ko, ko je pod ugovorom, ne može da klub napusti bez obeštećenja, kazao je sportski direktor Rudara Damir Čakar.

Vjerujte mi da kada je u pitanju moj dio posla nisam imao dana pauze. Ono što je najbitnije svi igrači su isplaćeni, znači nemamo dugovanja prema njima, takođe stručni štab, ostalo je još nešto malo dugovanja ljudima zapsolenim u klubu i to ćemo uskoro riješti. Naravno da finasijski problemi postoje, ali nađite vi meni jedan klub, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu koji nema problema sa finansijama. Veliku zahvalnost dugujemo opštini Pljevlja koja nam je pomogla, ali i direktoru Prve banke Tariku Telaćeviću, koji nam je izašao u susret kada je bilo najteže. On će biti kandidat za predsjednika kluba. Ne zaboravite da je Rudar veliki klub za crnogorske prilike. Osvojili smo četiri kupa, dvije titule i jedini smo klub koji je osvojio duplu krunu, tako da ove godine kada slavimo vijek postojanja očekujemo pomoć od države. Ovi momci bili su prežaljeni na početku prvenstva, ali od samog početka uložio sam sve moje snage da sačuvamo klub. Bilo je jesenas zadovoljstvo raditi sa ovako divnim ljudima, samo mi u klubu znamo kroz kakav smo pakao prolazili da bi na kraju osvojili 21 bod koji nam daje za pravo da se nadamo opstanku, zaključio je Čakar.

Šef stručnog štaba Rudara Edis Mulalić bio je vidno raspoložen.

Naravno da sam raspoložen, evo na prvom treningu imam 25 igrača, a u julu sam ih imao sedam, u svom stilu je odgovorio Mulalić.

Još uvijek se ne zna plan priprema, ali po svemu sudeći nakon desetak dana rada u Pljevljima ekipa će se preseliti na primorje.

Vidjećemo, još uvijek se ne zna sa kim ćemo odigrati kontrolne utakmice, ali vidjećemo. Za par dana znaćemo imena ekipa sa kojima ćemo igrati u svakom slučaju u Pljevljima ćemo trenirati desetak dana, a posle ćemo vidjeti gdje ćemo. Kako sada stvari stoje najvjerovatnije ćemo se preseliti u Ulcinj, a što se tiče pojačanja to ćemo znati nakon što saznamo ko odlazi iz kluba, kazao je šef struke Rudara.

Tiago Faria nije trenirao

Iako je došao na vrijeme Brazilac Tiao Fario nije trenirao sa ostalima. On je sa svojim menadžerom imao duži razgovor na parkingu pored stadiona. O čemu su pričali ne znamo, ali ono što je sigurno Brazilac ima ugovor sa Rudarom do kraja sezone.

Naslovna FOTO Dejan Kandić