Naslovna Najnovije vijesti Marković – Amfilohije se stavio na čelo anticrnogorske opozicije

Marković – Amfilohije se stavio na čelo anticrnogorske opozicije

0

Danas je održana sjednica Opštinskog odbora DPS-a. Na sjednici govorio je potpredsjednik DPS-a premijer Duško Marković.


Premijer Duško Marković optužio je mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija -da se stavio na čelo anticrnogorske opozicije.


-Mitropolit Amfilohije se nažalost stavio na čelo anticrnogorske opozicije, okupljajući ih. Siguran sam da će građanska i demokratska Crna Gora odbaciti takav folklor i destrukciju, rekao je Marković na proširenoj sjednici Opštinskog odbora DPS Pljevlja.


Potpredsjednik DPS-a tvrdi i da su litije „pokazale da nijesu vjerske nego politčke„.
I da su usmjerene na promjenu vlasti i ugrožavanje suverenosti Crne Gore, rekao je Marković.

-Propaganda da će Crna Gora biti srpska, uz vulgarno plakatiranje i farbanje po našim gradovima, neće pokolebati Crnu Goru da Vlada i institucije zaštite Ustav i promjenom zakona sačuvaju državne i nacionalne interese, kazao je Marković.

On je danas u Pljevljima kazao da propaganda da će Crna Gora biti srpska, uz vulgarno plakatiranje i farbanja po našim gradovima, neće pokolebati Crnu Goru da Vlada i institucije zaštite Ustav i primjenom zakona sačuvaju državnr i nacionalne interese.

Marković je danas na sjednici u Pljevljima kazao da ovaj grad i njegovi žitelji imaju razloga za optimizam.

-Pokrenuli smo brojne akcije i sa državnog i sa lokalnog nivoa koje će u kratkom roku od dvije godine u Pljevljima stvoriti uslove za kvalitetan i komotan život. Najvažniji projekat je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja koja ne smije kasniti ni dana. To je ključno pitanje za sve nas i biće riješeno, naglasio je zamjenik predsjednika DPS-a.

Podnijet je izvještaj o realizaciji izbornog programa u kome je konstatovano da se u potpunosti realizuju projekti za koje smo dobili apsolutnu podršku građana na predhodnim izborima. Takođe, istaknuto je da je veliki broj infrastrukturnih objekata završen ili da su mnogi u fazi realizacije. Ovakav učinak, plod je kvalitetne saradnje lokalne uprave i Vlade Crne Gore.

Članovi Opštinskog odbora DPS-a Pljevlja u svojim diskusijama dali su bezrezervnu podršku naporima Vlade i svih državnih organa, da se radi na iznalaženju najboljih rješenja za očuvanje svih tradicionalnih i savremenih vrijednosti naše države.

Posebno je apostrofirano jedinstvo naših građanja u razvijanju dobrih međuljudskih odnosa, bez obzira na vjerske, nacionalne ili bilo koje druge razlike. Istaknuto je da je upravo to vrijednost po kojoj je naša sredina prepoznata i koju nema niko pravo da ugrožava. Ne spori se nikome da u skladu sa zakonima države, koja je prva sledeća članica Evropske unije, izrazi svoj stav po bilo kojem pitanju, pa i pitanju eventualnih sporenja oko uređivanja odnosa države i vjerskih zajednica.

Međutim, mora se znati način i moraju se poštovati norme, jer ako postoje iskrene namjere i dobronamjerni sagovornici uvjek ima mjesta za razumijevanje i dogovor. Ne treba braniti svetinje, niti bilo koje objekte od nas koji smo iskreno utkali sav svoj rad u razvoj naše države i našeg grada. Mi smo partija koja ne broji članove ni po vjeri ni po naciji. I tako će biti ubuduće. DPS je partija koja gradi budućnost, i vrijeme će pokazati još jedan put, kao i do sada, da je naša politika ispravna. Niti će kome biti oduzeto, niti ugroženo bilo koje ljudsko pravo pa i, pravo na ispovijedanje vjere,navodi se u saopštemju OO DPS Pljevlja.

Sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima prisustvovali su koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora, Ilija Ašanin i Dijana Gomilanović. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Opštinskog odbora Vlade Milinković.

Izvor:Pvportal/Vijesti