Naslovna Najnovije vijesti Hrapović – Poslali smo odgovarajuće inpute predstavnicima opština gdje je izložena najveća...

Hrapović – Poslali smo odgovarajuće inpute predstavnicima opština gdje je izložena najveća zagađenost

0

Ministarstvo zdravlja radi ozbiljno po pitanju zagađenja vazduha, a opštinama su poslati inputi sa konkretnim mjerama i predlozima u kom pravcu treba zajednički sagledati ovu problematiku, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je novinarima, nakon sjednice Vlade, rekao da su napravljeni konkretni koraci u organizovanju i održavanju sastanaka sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma i Agencije za zaštitu životne sredine.

– Jako je važno da smo tokom januara poslali odgovarajuće inpute predstavnicima opština gdje je izložena najveća zagađenost i konkretizovali mjere koje treba da se sprovode. Nadam se da će u narednom periodu to doprinijeti poboljšanju situacije u opštinama gdje je izražena zagađenost iznad određenog prosjeka – istakao je Hrapović.

Na pitanje ko kontroliše da li se te mjere sprovode, Hrapović jerekao da su gradonačelnicima Pljevalja, Bjelog Polja, Nikšića i Podgorice poslati jasni imputi.

– Jedan set tih aktivnosti je konkretizovan u januaru tako da čekamo realizaciju tih aktivnosti na terenu. Što se resora zdravlja tiče preduzimamo adekvatne i na vrijeme određene mjere. Zdravstveni sistem nažalost liječi posljedice onoga što se dešava u državi tako da ćemo u narednom periodu nastaviti da sagledavamo i sprovodimo sve mjere i aktivnosti koje su u nadležnosti ministarstva zdravlja – poručio je Hrapović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.