Naslovna Najnovije vijesti ПЕТА МОНТЕНЕГРИНСКА ОФАНЗИВА

ПЕТА МОНТЕНЕГРИНСКА ОФАНЗИВА

2

Од вајкада је важило правило да су Црногорци Срби зато што су Црногорци, као што су то и Херцеговци, Крајишници, Шумадинци или Војвођани. А онда су дошли комунисти који су рекли да су Црногорци посебна нација, додуше  настала од српског етичког коријена. Вјеровали су да је довољан партијски став, па нису отимали језик, цркву и писмо. Додуше, у складу са својим темељним принципом да „ не вјерују у небеса већ у Маркса и Енгелса“ конфисковали су највећи дио црквене имовине, а у цркве су затварали говеда.

            А онда су се 90-тих година прошлог вијека појавили Монтегрини, који проповиједају да се нови национални индентитет не може успјешно градити без своје државе, свог језика и  писма, и своје цркве. У складу са тим започели су да спроводе своје шовинистичке офанзиве. У првој офанзиви 2006.године, силом на срамоту, преламањем мозгова и довођењем гласача из бијелог свијета одвојили су Црну Гору од Србије. Друга офанзива захваљујући финансијским инјекцијамарезултирала је, усвајањем Устава по коме су Срби постали грађани другога реда у Црној Гори.

            Трећа офанзива је окончана прогоном српског језика и ћирилице из званичне употребе у  Црној Гори. У четвртој офанзиви обављено је систематско брисање српских писаца из уџбеника, преправљање историјских чињеница и затирање цјелокупне културе српског народа у Црној Гори.

            Пета монтенегринска офанзива почела је 2015.године Предлогом закона о слободи вјероисповијести. Међутим кад су тадашњи министар за људска права и распоп Дедеић кренули по Црној Гори да организују јавне трибине, провели су се као боси по трњу. Ни једна  трибина није успјешно одржана. Због тога су се привремено повукли на резервни положај. Након три године процјенили су да је дошао тренутак да се отимање храмова Српске православне цркве у Црној Гори коначно обави.

            Артиљеријска припрема за наставак пете офанзиве обављена је на недавном конгресу ДПС-а. У складу са тим за 24.децембар ( католички Бадњи дан) заказана је расправа у Скупштини Црне Горе о Предлогу закона о слободи вјероисповијести, тачније о отимању храмова Српске православне цркве. Иако је раније било неписано правило да Скупштина не ради на католочки Бадњи дан, овога пута су превагнули антисрпски интереси владајуће коалиције.

            Нема нам друге, него да се поново позовемо на Његоша, „ нада нема право ни у кога, до у Бога и у своје руке“. Зато Покрет за Пљевља позива грађане Пљеваља да се одазову позиву Митрополије црногорско-приморске и Епархије Будимљанско-никшићке и масовно пођу на црквено-народни сабор  21.децембра, код  Саборног храма Св. Василија Острошког у Никшићу.  И  да уз помоћ Бога и Св. Василија Острошког зауставимо ово лудило у Црној Гори.

            „Муж је бранич жене и ђетета, народ цркве и племена“.

                                                                                ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

2 KOMENTARA

  1. i ne pozivajte narod na omrazu i zavadu. da dzabe ne dobaj po ledjima. ti se poturi Stanicu i Lekicu, pa nek po vama tabaju. ali vi cete pobjeci ka 2016 godine u oktobru a u naroda plava ledja. ako ti se bije eno ti ga Kosovo pa ojguguli koliko godj oces

  2. e moj primitivac. nista nije tako. pobrko si vrijeme. nije ovo iljadu sedamstota godina no 2019. Naucnici pisu istoriju a ne ti. Crna Gora je starija od Srbije. nauci se. Njegos je bio Crnogorac, valjda je to i djeci jasno, samo vama nije. to sto je piso cirilicu je bilo takvo pismo tada. a tada je bila nacija poistvjecena sa vjerom. zato se Njegos izjasnavao pravoslavcem sto je normalno. a srbinom da se razlikuje od grka, jer je tada bila borba izmedju dvije crkve grcke i slovenske. itd. citaj i uci

Comments are closed.