Naslovna Vijesti Društvo OŠ „Boško Buha“ već treću godinu zaredom obilježava ekološko –humanitarnu akciju...

OŠ „Boško Buha“ već treću godinu zaredom obilježava ekološko –humanitarnu akciju „Tvoj čep – moj osmijeh“

0

U OŠ „Boško Buha“ obilježena je treća godišnjica uspiješne ekološko –humanitarne akcije „Tvoj čep – moj osmijeh“.

Ova akcija je ekološko- humanitarnog karaktera i usmjerena je ka djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju kao jednom od načina podrške za što bolje uključivanje djece u životnu zajednicu.

“Na današnji dan tačno prije tri godine počeli smo priču o čepovima na teritoriji Opštine Pljevlja,a ne slučajno, zato što je treći decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Mi smo pokušali da nađemo razlog da pričamo sa osobama sa invaliditetom, a pored toga i o ekologiji, i o reciklaži, i o mnogim drugim stvarima koje ova akcija pokreće.

To je ekološko-humanitarna akcija koja uči djecu i nas odrasle mnogim stvarima. Moja škola te ekološke aktivnosti realizuje, ustvari 21. april obilježavamo svake godine u proteklih deset godina. Prije tri godine smo željeli da uradimo nešto i pored tih edukativnih radionica, muzičkih performansa što smo radili u smislu edukacije djece o edukaciji i zaštiti životne sredine željeli smo nešto što će biti održivo, što će biti trajno, što neće nekako druge opterećivati puno, a imaćemo koristi od svih.

 Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u akciji i pozivamo sve pojedince kao i institucije na nivou Opštine da nastave sa akcijom kako bi se broj prikupljenih čepova povećao i na taj način obezbijedio veći iznos za djecu kojoj je podrška u svakodnevnom funkcionisanju potrebna, i da se družimo, da razmjenimo iskustva i da postanu dio ove akcije. Htjela bih da se priključe sve škole zato što su djeca ta koja trebaju da se edukuju,i obrazuju, da ih na vrijeme usmjerimo na prave vrijednosti i da ovim jednim čepom  mogu da pomognu svojim drugarima kojima je podrška potrebna”kazala je koordinatorka akcije Mila Marjanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.