Naslovna Vijesti Društvo Nema plata, nema ni sahranjivanja

Nema plata, nema ni sahranjivanja

0

Zaposleni u Radnoj jedinici Pogrebne usluge pljevaljskog preduzeća „Komunalne usluge“, njih šest, saopštili su da će od ponedjeljka, 16. decembra, obustaviti rad jer im nijesu isplaćene tri zarade od ukupno 11 zaostalih. Kako su naveli u saopštenju dostavljenom medijima, rok za isplatu tri tražene plate je istekao juče (petak), ali su odlučili da ga produže do ponedjeljka.

– Ukoliko se naš zahtjev ne ispoštuje do ponedjeljka, niko nas neće moći natjerati da uzmemo krampu i lopatu i da vršimo sahranjivanje – navodi se u saopštenju zaposlenih radnika.

Oni su pojasnili da nijesu željeli da obustavljaju rad tokom vikenda i da im je želja da daju lokalnoj upravi još jednu priliku, ali da je nedjelja poslednji rok za rad bez zarada.

– Po cijenu dobijanja otkaza i radnih knjižica od ponedjeljka nećemo vršiti sahranjivanje ukoliko nam se ne isplate tražene plate – poručuje šest zaposlenih na Gradskom groblju Ravni.

Podsjećamo, radnici Pogrebnih usluga su prije deset dana uputili zahtjev lokalnoj upravi i tražili da im se u roku od deset dana isplate tri plate, od ukupno zaostalih 11. Taj zahtjev je, po odobrenju radnika, prvi objelodanio odbornik Demokratske Crne Gore Dušan Janjušević na sjednici lokalnog parlamenta. Od tog dana, pa do juče, kada je rok istekao, radnicima se niko iz lokalne uprave nije obratio.

Zaposleni u preduzeću „Komunalne usluge“ su poslednji put, prema riječima predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, dobili pola plate za januar. Golubović je tokom sjednice lokalnog parlamenta prije desetak dana saopštio da ovo preduzeće duguje oko milion i 700.000 eura, kao i da je u istom zaposleno 55 radnika.

Izvor: dan.co.me