Naslovna Najnovije vijesti Nakon Varoši domaćini Kolašin pa Užice

Nakon Varoši domaćini Kolašin pa Užice

0

O NOVOJ VAROŠI ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE I STALNOG KOMITETA MOSI

Na skupštini MOSI koja je održana u petak u Novoj Varoši, odlučeno je većinom glasova da domaćin 58. MOSI, koje će se održati 2021. godine bude opština Кolašin, a 2022. Užice. Pored toga obavljena je i zvanična primopredaja, pa je umjesto do sadašnje Bojane Marković na mesto predsjednika postavljen Ljubivoje Vranić. U ime opšzine Pljevlja na Skupštini MOSI učestvovalaa je sekretarka Sekretraijata za društvne djelatnosti Emina Salihović, a na stalnom komintetu MOSI član ovog tijela Borjan Džogaz.

Kanditadi za naredne MOSI bili su Mojkovac, koji je kasnije odustao od kandidature, Bijelo Polje i Berane, a javnim glasanjem odlučeno je da domaćin narednih MOSI bude Kolašin.

Novi predsednik skupštine MOSI je istakao da je veoma zadovoljan tokom kojim je skupština tekla, velikom razjmenom mišljenja i odlukama koje su donijete na zasedanju.

-Danas smo organizaciju za MOSI 2021. godinu dodelili Кolašinu, dok će 2022. organizaciju preuzeti grad Užice, rekao je Vranić.

Predsjednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević zahvalio se svim ljudima koji su pomogli prošle godine da oni ponovo postanu domaćini sledećih MOSI igara koje će se održati na ljeto 2020. godine.

MOSI igre su jedne od najvećih projekata zbog dvije ipo hiljade učesnika sporta, kao i zbog manifestacije koje ćemo sastaviti, Zlatar fest koji se održava svake godine krajem jula, sledeće godine spojićemo sa MOSI igrama koje su početkom jula, naveo je Vasiljević, ističući da se uveliko odvijaju pripreme za predstojeće MOSI.

Na redovnoj Skupštini MOSI odlučeno je da nakon pola vijeka igre ova sportska manifestacija 2022. godine bude održana u Užicu. Tom prilikom pomoćnik gradonačelnika grada Užica Nemanja Nešić istakao je da je ponosan na činjenicu da je prilikom rasprave vladao sportski duh.

Što se tiče nas Užičana veoma je važno da nakon tih pola vijeka sportisti iz Užica imaju prilike da u svom gradu i pred svojom publikom se takmiče u svim tim disciplinama. Mi smo podnijeli kandidaturu za 2021. ali smo uvažili objektivne činjenice da je red na Crnu Goru, pa smo našu kandidaturu odložili na godinu dana, kazao je Nešić.

Predsednik Skupštine opštine Кolašin Milan Đukić izjavio je da je danas u Novoj Varoši ispisana istorija za ovu malu crnogorsku opštinu.

Naša opština je više decenija od osnivanja MOSI čekala na ovo. Mi do sada nismo imali priliku da budemo domaćini Igra, već se ta prilika ukazala tokom protekle godine kada je otvoren konkurs za dodelu kandidature. Objeručke smo prihvatili i prijavili se. Danas naSskupštini smo ubedljivo pobijedili, jer je većina delegata iz sve tri države uvažila činjenicu da naša opština nikada u istoriji nikada nije bila domaćin, da posjedujemo sve što je potrebno za organizaciju i da spremno dočekujemo organizaciju 2021. godine, rekao je Đukić.

Inače, na Skupštini porodica MOSI postala je bogatija za još jednog člana, a to je opština Lučani, dok opština Tivat po statutu ne može biti kandidat zato što se ne naslanja ni na jednu od opština koje učestvuju na MOSI, međutim o kanditauri Tivta odlučivaće se na narednoj Skupštini.

PP medija/Pvportal