Naslovna Najnovije vijesti Američka ambasadorka u posjeti Zračku Nade i Dnevnom centru

Američka ambasadorka u posjeti Zračku Nade i Dnevnom centru

0

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke) posjetila je 6.12.2019.god. Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „ Zračak Nade“ i Javnu ustanovu Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja.

Tokom posjete ambasadorka Rajnke je boravila u prostorijama Udruženja i Centra za dnevni boravak Pljevlja. Zajedno sa domaćinima je obišla sve prostorije u kojima se odvija grupni i individualni rad sa korisnicima, Centar za asistivnu tehnologiju, Senzornu sobu, prostorije u kojima su Digitalna štamparija NVU „ Zračak Nade“ i radionice za izradu suvenira od drveta i dekupaž tehnikom. Ambasadorka je prisustvovala radionici na kojoj je prikazana primjena elemenata muziko terapije i terapije igrom u radu sa djecom.  Djeca iz NVU  „Zračak Nade“ , Centra za dnevni boravak Pljevlja uz podršku volontera i zaposlenih izvela su prigodan program a zatim su se svi počastili tortom.  Igra, smijeh i pozitivna atmesfora su obilježile ovo druženje.

Posle druženja sa korisnicima i obilaska prostorija NVU „ Zračak Nade“ i JU Centar za dnevni boravak Pljevlja, ambasadorka se sastala sa direktoricom JU Centra za dnevni boravak Pljevlja, predsjednicom Udruženja, predsjednicom Upravnog odbora Udruženja.  Teme razgovora bile su: položaj i ostvarenja osnovnih prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Pljevljima, rad NVU „Zračak Nade“ i JU Centar za dnevni boravak Pljevlja.