Naslovna Vijesti Društvo Sjutra počinje KAMPANJA „Stop za neregistrovana vozila“: Kontrola na svim PUTEVIMA!

Sjutra počinje KAMPANJA „Stop za neregistrovana vozila“: Kontrola na svim PUTEVIMA!

0

Uprava policije i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore od sjutra do 30. novembra zajedno sprovode kampanju „Stop za neregistrovana vozila“.

Preventivno – represivna kampanja će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima saobraćaju ili se očekuje povećan broj neregistrovanih vozila, a cilj kampanje je sprječavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka.

I pored činjenice da su predmet stalnih policijskih kontrola, uočeno je i dalje povećanje broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju, čiji vlasnici nijesu registrovali svoje vozilo ili nijesu podnijeli zahtjev za registraciju vozila, u zakonskom propisanom roku.

Takođe, određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka a nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske tablice, napravljene od materijala protivno zakonskim propisima odnosno one koje nije izdao nadležni organ.

Pored naprijed pomenutih mjera i radnji i kontrole prekršaja iz poglavlja „registracija motornih i priključnih vozila“- Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevim, službenici saobraćajne policije će postupati i sankcionisati i ostale prekršaje vozača i  učesnika u saobraćaju, u skladu sa zakonom.

Iako cilj kampanje, u okviru koje će od strane saobraćajne policije učesnicima u saobraćaju biti podijeljeno 15.000 flajera a koje je za potrebe kampanje obezbijedio NBOCG, prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača već preventivno djelovanje, saobraćajni policajci će intenzivno kontrolisati vozila u saobraćaju za vrijeme trajanja kampanje, tako da će vozačima koji se zateknu u korišćenju neregistrovanih vozila u saobraćaju biti uručen prekršajni nalog, a ta vozila će biti isključena iz saobraćaja, a biće sankcionisani i drugi uočeni saobraćajni prekršaji.

izvor:Kolektiv

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.