Naslovna Sport Košarka Rudar slavio u gradskom derbiju

Rudar slavio u gradskom derbiju

0

PRVA B LIGA ZA KOŠARKAŠE 5. KOLO

Pljevlja-Rudar  67:57 (15:14, 14:23, 12:16, 16:14)

Dvorana S.C. „Ada“. Gledalaca oko 350. Sudije: Kenan Gušmirović (Bijelo Polje), Danilo Popović (Berane) i Branko Šćekić (Bernae).

PLJEVLJA: J. Jelovac, M. Jelovac 25, Šubarić 2, Tabaš 10, Planić 3, Šarančić, Čepić, Prelević 2, Milikić 3, Vemić, Gačević, N. Jelovac 12.

RUDAR: Ž. Terzić, Vraneš, Marković 10, Janković 11, Vemić, Cupara 16, Zečević, S. Terzić 5, Tošić 5, Dačević, Starovlah 2, Džaković 18.

Rudar je pobjedio Pljevlja u duelu gradskih rivala i revanširao se, uslovno domaćinu na ovoj utakmici, za poraz u Kupu. Pokazalo se da je na kraju presudna bila druga četvrtina kada je Rudar stvorio pristojnu razliku, odigrao mnogo bolje u napadu i zatvorio prilaze košu. Osim Miloša Jelovca i Igora Tabaš, koji sigurno može bolje, Pljevlja nisu imala raspoloženog igrača koji je trebao da šutem razbije odbranu Rudara. Pred kraj utakmice zbog povrede zgloba utakmicu je morao da napusti Danilo Šubarić, koga nije služio šut. U reketu kod domaćina solidan je bio Nikola Jelovac, ali sve je to bilo premalo da se pobjedi Rudar. Uz kapitena Dejana Džakovića, odličnu rolu pružio je Nikola Cupara. Ognjen Janković u poslednjoj četvrtini pogodio je dvije trojke u momentima kada su se Pljevlja rezultatski primakla.   Dvije važne trojke pogodio je u Vučko Marklović, a pred kraj prve četvrtine i Siniša Terzić. Rudar je imao mnogo manje promašenih slobodnih bacanja, kao i manje promašenih zicera od rivala i na kraju sasvim zasluženo slavio.

Ono što je najvažnije ova uutakmica okupila je rekordan broj publike kada su u pitanju košarkaške predstave u „Adi“ u psolednjihdesetak godina, a na kraju sportski pozdrav aktera na terenu vraća nadu da će Pljevlja u skorijoj budućnosti možda imati i predstavnika u Prvoj A košarkoj ligi.