Naslovna Sport Fudbal Rudar dočekuje Zetu

Rudar dočekuje Zetu

0

Kada Zeta dolazi pod Golubinju obično publika očekuje jednu fajtersku utakmicu i uzbudljivu utakmicu sa dosta trčanja i snažnih duela. Sudeći po najavama aktera, bez obzira na položaj na tabeli, tako će biti i sada. Rudar je u prošlom kolu zaustavio pobjedonosni niz Iskre, a Zeta pobjedila lidera na tabeli tako da se sa pravom može reći da je ovo ejdan od derbija kola. Naravno ne treba zanemariti činjenicu da je Zeta favorit i tim koji juri Evropu i učiniće sve da se bodovno odmakne od najbližih pratioca i približi se vodećoj trojci. Sa druge strane Rudar želi da se još više odvoji od dna tabele, a sa osvajanjem bodova Pljevljaci bi prebacili veoma ambiciozan plan, zacrtan prije početka prvenstva. Najbolji strijelac Rudara Velizar Janketić uz veliko uvažavanje protivnika smatra da njegov tim može do bodova. Ovaj skormni mladić istakao je, da i pored brojnih problema, u ekipi vlada dobra i pozitivna atmosfera.

To je jedan od naših aduta. Ono što nam daje pravo da razmišljamo o pozitivnom ishodu je igra protiv Iskre. Mislim das mo na dobrom putu da dođemo do željenog cilja jer iz utakmice u utakmicu podižemo nivo forme i pokazalo se da možemo da se nosimo sa ekipma iz vrha. Naravno da znamo da je Zeta odličan tim, uostalom pobjedili su Budućnost u prošlom kolu i ne mnogo trošiti riječi o njima. Tu ima igrača koji odlično poznaju Rudar, koji su do juče tu bili, Sopo, Bošnjak, Aković, Baošić, ali isto tako i mi odlično poznajemo njih i mislimda publiku očekuje jedna zanimljiva utakmica, kazao je Janketić.

Utakmicu Rudar-Zeta sudiće Miloš Bošković iz Podgorice sa pomoćnicima Srđanom Jovanovićem iz Bara i Vladislavom Radenovićem iz Herceg Novog. Četvrti sudija biće Vladimir Bjelica iz Nikšića, a sudije će kontrolisati Dušan Cvijović iz Bijelog Polja. Delagat utakmice biće Petar Stojanović iz Podgorice.

U ostalim utakmicama 15. kola koje se igraju u subotu od 13 sati sastaju se Iskra-Podgorica, Grbalj-Budućnost i OFK Titograd-Petrovac. U nedjleju od 13 sati u Nikšiću sastaju se Sutjeska-Kom.

TABEL

1.BUDUĆNOST14+1329
2.SUTJESKA14+1928
3.ISKRA14+728
4.ZETA14+221
5.OFK TITOGRAD14+218
6.PODGORICA14018
7.KOM14-114
8.RUDAR14-1414
9.PETROVAC14-1711
10.GRBALJ14-119