Naslovna Kultura Predstava „Gospodska krv” u Pljevljima

Predstava „Gospodska krv” u Pljevljima

0

U četvrtak, 7. novembra, u 19h,u Domu kulture u Pljevljima, biće izvedena predstava „Gospodska krv” rađena po tekstu poznatog crnogorskog dramskog pisca i publiciste Marka Kavaje.

Dramski tekst „Gospodska krv”, dio opusa Nikšićanina Marka Kavaje, nastao je  1958. godine i imao je kratak pozorišni život u Crnoj Gori i Srbiji. U žanrovskom smislu riječ je o eruditnoj komediji o nedostacima teško promjenljivog crnogorskog mentaliteta, o slabostima ljudskog roda, gramzivosti, pomodarstvu i licemjerju. Reditelj Slobodan Marunovič, koji je nekada igrao u tom komadu, ističe da ima „molijerska” i del arte obilježja, da je tekst prepun intriga i da otvara slojevit korpus pitanja o današnjem društvu, baš kao i u vrijeme kada je nastala.

Pored reditelja Marunovića, koji potpisuje i adaptaciju teksta, autorski tim čine:  Aleksandar Saša Vukotić (scenograf), Ljiljana Petrović (kostimografkinja), Slobodan Kovačević (kompozitor) i Ferid Karajica (scenski pokret).

Uloge u predstavi tumače: Nikola Vasiljević, Ana Vučković, Dušan Kovačević, Jelena Nenezić Rakočević, Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Stevan Vuković.

Predstava se izvodi u okviru Novembarskih svečanosti.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Doma kulture po cijeni od 2 eura.