Naslovna Najnovije vijesti OPRAVDANO PRISUTNI

OPRAVDANO PRISUTNI

0

TV Pljevlja  lokalni javni emiter sa najvećim procentom sopstvene produkcije

Prema izvještaju Agencije za elektronske medije za mjesec oktobar, TV Pljevlja je lokalni javni emiter sa najvećim procentom sopstvene produkcije. Sopstvena produkcija čini 31 posto ukupno emitovanog sadržaja Televizije Pljevlja.

Televizija Pljevlja emituje program 24 sata dnevno, što na sedmičnom nivou predstavlja 10 080 minuta televizijskog programa.

Zakonom o elektronskim medijima propisano je da programska osnova opšteg televizijskog programa sadrži programsku šemu koja mora da se poštuje i nadgleda od Agencije za elektronske medije. Postoje četiri lokalna javna emitera koja imaju televizijski program u Crnoj Gori i to su: RTV Nikšić, RTV Budva, RTV Rožaje i RTV Pljevlja. Od te četiri televizije, RTV Pljevlja imaju najviše sopstvene produkcije. RTV Budva ima 24 procenta sopstvene produkcije, RTV Nikšić 29, RTV Rožaje ima 25, dok RTV Pljevlja imaju 31 posto nove sopstvene produkcije i pet posto reemitovanog programa.

Po strukturi programa, zabavni program čini 58 posto, slijedi informativni program sa 18 posto, dokumentarni program 12 posto, kulturno-umjetnički program 6 posto, sportski program 5 posto i dječiji program 1 posto sa kojim u RTV Pljevlja nisu zadovoljni i planiraju da taj procenat podignu na dva posto što je prosjek evropskih televizijskih programa.

TV Pljevlja dnevno emituje informativni program u trajanju dužem od zakonom propisanih 30 minuta, u okviru kojeg emituje centralnu informativnu emisiju prosječnog trajanja 23 minuta. Zakonom propisani minimum je 20 minuta.

Po riječima urednika LJE RTV Pljevlja Mila Džakovića, RTV Pljevlja je televizija sa najmanjim budžetom od ove četiri lokalne televizije u Crnoj Gori. RTV Budva ima budžet od oko million eura a RTV Nikšić oko 800 hiljada eura  i 80 zaposlenih. U RTV Pljevlja ima 31 zaposlen radnik.

Kada su u pitanju naše emisije kao što su emisije o automobilizmu, ekološke emisije, emisije o zdravlju i drugi programi, koji su zanimljivi našim gledaocima iz televizije poručuju građanima Pljevalja da će ove cifre u novembru biti znatno veće i da će se truditi da i dalje dobro sarađuju sa građanima Pljevalja kao što su to i do sada činili na obostrano zadovoljstvo, kazao je Džaković

Programska šema RTV Pljevlja stupila je na snagu od septembra mjeseca i istovremeno se dopunjava novim emisijama.

Izvor: RTPV