Naslovna Vijesti Vaše priče Јован Јовић- Захтјев за образложење покушаја јавног исмијавања

Јован Јовић- Захтјев за образложење покушаја јавног исмијавања

0

Обраћам се предсједнику Одбора директора Д.О.О. „Гријање“ – Пљевља, господину Драгољубу Мазалици, са захтјевом за образложење покушаја јавног исмијавања радника Д.О.О. „Гријање“ – Пљевља, Јована Јовића.


Господине Мазалица, слиједећи мисао блажено-почившег Патријарха Павла да нас нико не може понизити осим нас самих, размишљао сам дуго да ли да Вам се обратим на овај начин. Одмах да Вам кажем да ме нисте понизили, још мање увриједили, јер увреда може доћи само од некога кога цијените.


У дану када сте требали да разматрате избор директора предузећа у којем радите, у Вама су се пробудиле најниже људске страсти и нашли сте за сходно да мене исмијавате говорећи о мом дјечачком животу на Радосавцу. Тужно је што нисте имали храбрости мени лично да кажете шта мислите, па Вас овим путем позивам да то јавно и учините. Надам се да ћете објаснити шта сте том приликом мислили да постигнете.
Сада ми је јасно због чега менаџмент наше фирме не може да предложи радницима модел исплате десет заосталих зарада, јер очигледно имате „пречих“ послова.


Било како било и шта год да сте мислили, господине Мазалица, ја нисам од оних
који се стиде свог сељачког поријекла. Не стидим се својих Глибаћа, свог Радосавца, а
најмање се стидим свог кућног васпитања. Са поносом носим своје име и презиме трудећи се да својим животним поступцима не нанесем бруку и срамоту својој породици, како бих својој дјеци у насљеђе оставио оно највише и највриједније што један родитељ може оставити, а то је чист образ. Живим скромно, али поштено.

Господине Мазалица, да ли сте свјесни да, када унесете Ваше име у Google претраживач, први линк који се појављује је „осуђени након афере Снимак“? Ви сте правоснажно осуђени за кривично дјело злоупотреба службеног положаја у помагању из члана 416 став 1 у вези са чланом 25 став 1 Кривичног законика. Са друге стране, када укуцате моје име на Google претраживачу евентуално ће се појавити линк мог linkedin и/или facebook профила, као и линк гдје се види да је против мене покренут дисциплински поступак од стране фирме у којој радим, са чим сте, надам се, упознати.
Значи, ја таквих мрља у својој биографији немам, господине Мазалица. Никада не би себе могао замислити да будем актер чина у ком се купују људи, али ево, има Вас и таквих. И поред таквих гадости које сте радили и за које сте осуђени, изабрани сте за предсједника Одбора директора Д.О.О. „Гријање“ – Пљевља, али то нека иде на образ онима коју су Вас за ту функцију предложили и изабрали.


Моје наводе можете провјерити у документу Агенције за спријечавање корупције, број 02-02/919/6 (Подгорица, 28. април 2016. године).


Радник Д.О.О. „Гријање“ – Пљевља, Јован Јовић