Naslovna Vijesti Društvo Javna rasvejta radi po danu, a noću se gasi

Javna rasvejta radi po danu, a noću se gasi

0

Ima i slučajeva da su pojedini građani samovoljno rasvjetu u dvorištima prikopčali na gradsku i troše novac iz gradskog budžeta, a niko ne reaguje, tvrde iz Zelene akcije

Iz NVO „Zelena akcija” tvrde da se uzalud troši novac građana Pljevalja, navodeći kao primjer da su sve češći slučajevi da se usled nebrige u sred dana uključuje javna rasvjeta,a u toku noći ima slučajeva kada u pojedinim ulicama ona nije uključena.

-Često se dešava da se rasvjeta u pojedinim ulicama ne gasi ni do deset sati izjutra ili se uključi po nekoliko sati prije mraka. Ovakve pojave su učestale, a niko ne reaguje dok novac iz opštinske kase odlazi na plaćanje računa za električnu energiju, navodi se u saopštenju Zelene akcije i napominje da ima i slučajeva da su pojedini građani samovoljno rasvjetu u dvorištima prikopčali na gradsku.

-U naselju Balibegovo brdo imamo više slučajeva da je rasvjeta u dvorištima prikopčana na gradsku rasvjetu. Na taj način fizička lica osvjetljavaju svoja dvorišta a opština plaća – navodi se u saopštenju NVO Zelena akcija i objašnjava da na ovakve i slične pojave niko ne reaguje, jer se najčešće radi o licima koja su blisko povezana sa predstavnicima lokalne vlasti.

Rasvjetaupravlja preduzeće „Čistoća”, gdje nam je prilikom ranijih kritika građana i nevladinog sektora, dato objašnjenje da se radi o kvarovima ili da usled uvećane oblačnosti dolazi do kasnijeg gašenja ili ranijeg uključenja osvjetljenja.

Izvor: DAN