Naslovna Kultura GODIŠNJI KONCERT KUD „VOLOĐA“

GODIŠNJI KONCERT KUD „VOLOĐA“

0

U subotu 23. 11. 2019. godine u 19 časova u Domu kulture, u okviru Pljevaljskih Novembarskih svečanosti, Kud „Volođa“ će održati godišnji koncert. Ujedno, ovim koncertom Volođa će proslaviti i 74 godine svoga postojanja.

KUD „Volođa“ osnovano je 6. oktobra 1945. godine pod imenom „Sindikalno kulturno-umjetničko društvo“, a 1952. godine preimenovano je u Gradsko kulturno-umjetničko društvo, koje nosi ime narodnog heroja Vladimira Kneževića Volođe. KUD „Volođa“ je institucija koja je bila i ostala rasadnik mladosti Pljevalja, njegova kulturna snaga i ponos. Pored učešća u svim važnijim kulturno-umjetničkim manifestacijama Pljevalja i Crne Gore, „Volođa“ je gostovao u svim republikama bivše Jugoslavije i u mnogim državama Evrope.

Društvo je nosilac brojnih nagrada i priznanja kao: Orden bratstva i jedinstva sa srebrnom zvijezdom, Zlatna muzička lira, nagrada „Miladin Perović“, „Novembarska nagrada“ Pljevalja i drugih priznanja kojima se članovi Društva ponose. Od 1999. godine KUD „Volođa“ djeluje kao nevladina organizacija. 

Za godišnji koncert KUD „Volođa“ uvijek vlada veliko interesovanje u šta smo uvjereni da će biti i ovaj put, a oni će se zajedno sa svojim gostima potruditi da svojim sugrađanima prirede veče za pamćenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.