Naslovna Sport Fudbal Bod po mjeri

Bod po mjeri

0

„TELEKOM“ PRVA CRNOGORSKA FUDBALSKA LIGA 15. KOLO

Rudar-Zeta 1:1 (1:1)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 300. Sudija Miloš Bošković (Podgorica) 2. Pomoćnici Srđan Jovanović (Bar) 2 i Vladislav Roganović (Herceg Novi) 2. Strijelci: Sopo (a.g) u 7. za Rudar  i Jamoa u 12. za Zetu. Žuti kartoni Krasić i Vujačić (Rudar), Krstović i Aković (Zeta).

RUDAR: Kaltak 2, Tomašević 1,5, Vuković 1,5 (od 90+1 Golubović-), Krasić 2, Marković 1,5, Tiago Faria 1,5 (od 86. Racković-), Kašćelan 2, Ćuković 2, Vujačić 2 (od 88. Mrdak-), Seratlić 1,5, Janketić 2.

ZETA: Aković 2, Sopo 1,5, Ceklić 1,5, Krstović 2, Vukčević 1,5, Bošnjak 1,5 (od 69. M. Lambulić-), Baošić 2, Goranović 1,5 (od 69. L. Lambulić-), Milojko 2, Tuzović 1,5, Jamoa 2.

Igrač utakmice Marko Krasić (Rudar) 2

Nisu Rudar i Zeta igrali atraktivno, ali publika na kraju aplauzima ispratila aktere utakmice zbog muške borbe, trčanja i požrtvovanosti. Iako Rudar nije došao do bodova, ovo je možda bilo najzrelije izdanje pulena Edisa Milalića. Opšti utisak je da je Zeta najkvalitetnija ekipa koja je gostovala u Pljevljima i zbog toga ovaj bod dobija na značaju.

-Mislim da publika koja je došla na stadion nije zažalila. Istina je da smo rano poveli uz dosta sreće, ali isto tako i primili gol. Međutim na način na koji smo primili gol nismo uspjeli da ga postignemo iz iste situacije. Lopta je pogodila prečku. Bila ovo muška ravnopravna borba i msilim da je krajnji ishod realan.Mi smo na ovoj utakmici svima pokazali da smo za samo par mjeseci postali takmičarski konkurentan tim.  Zeti bih čestitao na prikazanoj igri i želim im mnogo sreće u nastvaku prvenstva, kazao je nakon utakmice strateg Rudara.

Utakmica je bočela pomalo neočekivano. Već u sedmom minutu korner je izveo Marko Krasić, lopta je krenula ka Vulu Vujačiću, ali je ispred njega nespretno intervenisao Denis Sopo i glavom sa peterca zatresao sopstvenu mrežu. Samo pet minuta nakon toga Sa dvadesetak metara šutirao je Aleks Jamoa, a lopta je na putu ka golu pogodila jednog igrača Rudara i prevarila debitanta na golu Pljevljaka Amara Kaltaka. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice. Iako se igralo otvoreno na obje strane do kraja poluvremena nije bilo izrazitih prilika za gol.

U nastvaku utakmice Zeta je imala više loptu u nogama, a Rudar presingom na centru igrališta pokušavao iz brze tranzicije da dođe u gol šansu. Uspjeli su domaći nekoliko puta da ozbiljno ugroze gol, odličnog Zorana Akovića, a najozbiljnije u 60. minutu. Po desnoj strani prošao je Marko Vuković, uposlio Velizara Janketića, koji je šutirao sa desetak metara. Lopta je pogodila ujednog igrača Zete lobovala Akovića i odbila se od prečke u polje. Tri minuta nakon toga Balša Goranović pronašao je Ivana Vukčevića usamljenog na 18 metara od gola, koji je šutirao, a Kaltak paradom sačuvao gol. Do samog kraja trajala je velika borba, a najbolju priliku za gol propustio je rezervista Matija Lambulić koji je četiri minuta prije kraja sa sedam metara šutirao preko gola. Šef stručnog štaba tima sa Trešnjice Dejan Roganović složio se sa Mulalićem da je remi najpravediji ishod utakmice.

Upozoravao sam moje igrače da je Rudar napredovao, da je ekipa ušla u takmičarsku formu i da su izuzetno negostoljubiv domaćin. To se vidjelo na terenu. Loše smo ušli u utakmicu, ali smo se brzo vratili i imali više loptu u nogama, ali je Rudar bio stalna prijetnja. Istina je da nije bilo mnogo prilika za gol međutim utakmica je bila sa puno tempa i trčanja i podjela bodova je realna, istakao je Roganović.

FOTO DEJAN KANDIĆ