Naslovna Najnovije vijesti Biće Rudar kao nekada

Biće Rudar kao nekada

0

Pobijedila teorija mladosti. Hrabri peto mjesto sa Balaton kupa

Nakon dvogodišnjeg tavorenja u Drugoj ligi, Rudar se ponovo vratio u društvo najboljih. Prošle sezone prvi poraz doživjeli su tri kola prije kraja prvenstva i pokazali potencijal. Nakon dvije startne prvoligaške pobjede, porasli su apetiti publike, no četiri vezana poraza, pokazala su da ova ekipa treba da raste i ako sve bude po planu ne bi bilo iznenađenje da za par godina Pljevljaci vrate šampionsku krunu u grad koji je do prije par decenija disao za rukomet.

Ono što je dobro u ovom trenutku je da smo publiku vratili na tribine i da smo stvorili neophodnu konekciju sa našim navijačima. Oni se odlično razumiju u rukomet i teško ih je prevariti, vidjeli su da se radi o talentovanom, mladom timu koji će pokazati svoje pravo lice možda naredne sezoneIz svakog poraza ove sezone učimo, analiziramo naše greške i trudimo se da ih na treningu ispravimo, kazao je za Dan trener Rudara Nedim Selmanović.

Prije tri godine su u klubu riješili da krenu iz početka. Dali su priliku kombinovanoj pionirsko-kadetskoj ekipi da počne takmičenje u Drugoj ligi, većina se nije slagala, sa ovom odlukom, ali ljudi iz kluba, vođeni jednom drugom teorijom, ostali su pri svome.

Pljevaljska školarukometa prepoznatljiva je širom terena regiona. Igrači koji su stasavali u Rudaru danas treniraju velike klubove, a Peruničić je selektor Srbije. Takođe mnogo je bolje i jeftinije stvarati igrače, ali za to je potrebno veliko odricanje i veliki rad. Dogovorili smo se da pozovemo sve koji su zainteresovani da nam pomognu i krenuli u stvaranje tima. Pokazalo se dasmo u pravu, već sada imamo nekoliko pionirskih, kadetskih i juniorskih reprezentativaca. Idemo korak po korak i želimo da stvorimobazu mladih talentovanih igrača, koji su već u ovom uzrastu pokazali kvalitet, objasnio je trener Rudara.

Već se predstavili Evropi

Početkom ove godina na tradicionalnom turnuru u Vespremu, gdje učestvuju mlađe kategorije najboljih evropskih klubova učesnika Lige šampiona našao se Rudar. Od deset ekipa bili su peti.

To je i za mene bilo iznenađenje. Taj “Balaton kup” je trasirao put kojim će klub ići narednih sezona. Nakon pobjede nad češkim Zimbuom i tijesnih poraza od Zagreba i Vesprema, koji su bili posledica nekih naših grešaka i nesikustva, usliejdio je duel sa Celjem. Slovenci su bili favoriti. Međutim porazom od Braselone došli su u sitiaciju da se sa nama bore za peto mjesto. Od početka do kraja smo dominirali i ne samo igračima, već i nama iz stručnog štaba ta pobjeda je mnogo značila, kazao Selmanović.

Prvi tim čine juniori i kadeti

Iskusni Mladen Marković velika je podrška na golu mlađanome Harisu Suljeviću koji je za sada položio ispit. Bekovska linija Rudara na meti je menadžera, ali za sada klub uspjeva da ih zadrži jer u ovom uzrastu veoma je bitno da nekoliko sezona provedu u sredini gdje će imati maksimalnu minutažu. Vrlo brzo u rukomenoj javnosti sve češće će se pominjati imena: Radojice ČepićaEmira ĐulovićaArsenija DragaševićaPetra Erakovića Nemanje Đuraškovića. Tu je i Mijat Peruničić koji se, nakon nezgodne povrede, vratio i sada može da pomogne timu u odbrani, Miodrag Ćorsović prošao je sve selekcije, od pionirske do juniorske, njegova alternativa na poziciji povota je Elmin Junuz, koji je kadetski reprezentativac. Na poziciji desnog krila je Aleksa Knežević koji je kao i Ćorsović prošao sve selekcije, a sada je juniorski reprezentativac. Uz Kneževića tu je i Denijal Vukas koji iz utakmice u utakmicu ima sve veću minutažu. Na lijevom krilu su Nemanja Matović koji već u ovim godinama baca “kokošku” koju je patentirao legendarni Mile IsakovićĐorđe Jakić je na nekoliko utakmica pokazao da Rudar ne treba da brine kada je ta pozicija tima u pitanju.

Izvor: DAN