Naslovna Vijesti Društvo Zdravi stilovi života

Zdravi stilovi života

0

Među pet NVO koje su potpisale ugovor sa UNDP, u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu je i NVU „Mladost“ sa projektom “Stazama zdravlja i odmora do dinarske ljepotice Ljubišnje”. Vrijednost projekta je 17.783 eura, a sredstva će biti iskorišćena za obilježavanje planinarskih staza, organizovanje kampa za mlade, štampanje planinarske karte Ljubišnje, obilježavanja bicikljističkih staza i štampanja kvalitetne brošure i snještajnim kapacitetima u Pljevljima i najznačajnim kulturnim objektima koje turisti neizbježno trebaju posjetiti, kaže izvršni direktor ovog nevladinog udruženja Asim Kuhinja.

“Svaki naš projekat koji smo do sada uradili, za koji smo dobili sredstva iza nas je ostavio trag. I ovog puta mi smo pokušali da jedan nepoznati dio podnožje planine Ljubišnje to je kanjon rijeke Drage to je nepoznat kanjon mnogima, po svojoj ljepoti može da se poredi sa ljepotom kanjona Nevidio. To je dakle nešto što još ne poznaju ni Pljevljaci, a ne šira javnos Crne Gore. Znači naš je cilj da trasiramo stazu kroz kanjon rijeke Drage do ušća u Taru, od Bobova, od Jelovog panja do ušća u rijeku Taru. Ta destinacija biće uključena u regionalni projekat planinskih staza Crna Gore. Sa ovim Opština Pljevlja i ne samo Opština Pljevlja dobijaju novi turistički sadržaj, jedan novi prostor koji još niko ne poznaje čak ni Turistička organizacija iz Pljevalja. Zatim imamo podršku od Planinarskog saveza Crne Gore sa gospodinom Bulatovićem koji će taj dio planinarske staze uključiti u regionalni plan planinarskih staza Crne Gore đe ćemo se naći na jednoj drugačijoj mapi, jednoj drugačijoj smjernici, gdje će ljudi kroz taj dio nepoznatih predjela, sačuvanih ekoloških predjela dobiti jedan novi sadžaj “ kazao je Asim Kuhinja izvršni direktor NVU”Mladost”.

Projekat traje osam mjeseci, a zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama neke aktivnosti su već počele istakao je Kuhinja.