Naslovna Vijesti Društvo Takmičenje Pošte CG: Pobijedilo Aleksino pismo djedu

Takmičenje Pošte CG: Pobijedilo Aleksino pismo djedu

0

Aleksa Šaranović, učenik VIII razreda OŠ „Njegoš“ iz Spuža, osvojio je prvo mjesto na Takmičenju za najljepše pismo. Ovogodišnja tema Takmičenja bila je „Napiši pismo o svom heroju”. Aleksino pismo djedu je, prema procjeni Komisije za ocjenu literarnih radova Ministarstva prosvjete, bilo najbolje od 208 radova, koliko je pristiglo na Takmičenje. Pošta Crne Gore će prvorangirani rad proslijediti na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

Komisija Ministarstva prosvjete odlučila je da drugo mjesto osvoji Aneta Čavor, učenica VI razreda OŠ „Ivo Visin” iz Kotora, dok je treće mjesto pripalo Željani Vraneš, učenici IX razreda OŠ „Salko Aljković” iz Pljevalja. Specijalna nagrada otići će u ruke Teodori Rosandić, učenici VII razreda OŠ „21. maj” iz Podgorice.

Posebno su pohvaljeni radovi šest učenika: Aleksandre Kalezić, IX razred, OŠ „Mileva Lajović-Lalatović”, Nikšić; Vojina Nedovića, VIII razred, OŠ „Marko Miljanov”, Bijelo Polje; Vladane Lalatović, VIII razred, OŠ „Olga Golović“, Nikšić; Stefana Žujovića, VIII razred, OŠ „Krsto Radojević“, Tomaševo, Bijelo Polje; Teodore Smoljan, IX razred, OŠ „Orjenski bataljon“, Bijela, Herceg Novi i Alekse Janičića, IX razred, OŠ „Vuk Karadžić“, Berane.

Generalna direktorica Diretktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje, Jana Vučinić Nikolić pozdravila je prisutne u ime Ministarstva prosvjete i dodala da je ovo takmičenje potvrda da je javnost vrlo upoznata sa tim što oni rade.

„Ako se sjetite prije pola godine koliko je na javnim mrežama pažnje izazvalo pismo koje je pobjedilo na takmičenju. Koliko je ljudi koji nijesu vezani ni za Poštu, ni za Ministarstvo, ni za obrazovni sistem podjelilo sa svima nama to pismo koje je izazvalo toliku pažnju. Veliko mi je zadovoljstvo da vidim da ovo takmičenje poprima jedan stvarno nacionalni karakter“, kazala je Vučinić Nikolić.

Zamjenik izvršnog direktora Pošte Crne Gore, Đerđ Camaj istakao je da su ponosni na pobjedničko pismo jer, prema njegovim riječima na lijep i dirljiv način govori o značaju čvrstih veza među generacijama u porodici.

„Aleksa Šaranović pobjednik takmičenja pisao je o svom djedu – djedu heroju. Vjerujem da ćemo svi zajedno dati doprinos promociji Aleksinog pisma jer na taj način promovišemo i krovnu vrijednost – vrijednost porodice. Najsrdačnije čestitam Aleksi, nagrađenim i pohvaljenim učenicima, kao i mentorima koji su doprinijeli da na ovom konkursu pristigne više od 200 pisama i cijele Crne Gore. Pošta će sa velikim zadovoljstvom nastaviti da realizuje ovaj projekat i narednih godina“, zaključio je Camaj.

Podsjetimo, Pošta Crne Gore je za autore četiri najbolja pisma pripremila vrijedne nagrade: lap-top, foto aparat, mobilni telefon i biciklo.

Izvor:Analitika