Naslovna Vijesti Društvo Počinju „Pljevaljske novembarske svcečanosti“

Počinju „Pljevaljske novembarske svcečanosti“

0

Izložbom  radova  „Pljevlja naš grade voljeni“, u petak   1. Novembra   počinju  „Pljevaljske novembarske svečanosti“

Na konferenciji za medije organizovanoj povodom  „Pljevaljskih novembarskih svečanosti“ predstavljen  je program   Novembarskih svečanosti.

Program   Novembarskih svečanosti predstavili  su  Mervan Avdović, potpredsjednik   Opštine  Pljevlja, I sekretarka  Sekretarijata za društvene djelatnosti , Emina Salihović.

-U sklopu obilježavanja proslave  20. novembra, Dana  opštine Pljevlja  I ove, kao I prethodnih godina realizovaće se  “Pljevaljske novembarke svečanosti”,  I mi ćemo na taj način kao I ranije obilježiti Dan opštine.  Od 2007. počinje, da kažem  cjelomjesečno obilježavanje  “Pljevaljskih novembarskih svečanoisti”,  kroz nekih  dvadesetak  sktivnosti  I događaja obilježi  se Dan opštine.  Budžet ove godine je 10.000 eura . Koristim priliku da  pozovem sve naše sugrađane  , kao I one koji se narednih dana zadese  u Pljevljima  da posjete što više ovih naših  planiranih dešavanja,  kazao je Mervan Avdović, potpredsjednik Opštine Pljevlja

-Novembar pun nota, novembar pun lijepih događaja, pripremili smo za nijansu više  programa u kvalitetu, nego što smo to ranije radili . Imamo budžet koji je 10.000 ove godine  I nadam sae da će se u narednom periodu javiti  potreba za povećanjem budžeta.  Jer smo ove godine vidjeli da  je tih 10.000 možda bilo I skromno za  neke programe koje smo željeli da izvedemo ove godine.  Dvadeset  programa  je  u  novembru,a  tri  događaja prate ove programe. To su otvaranje novih prostorija  Galerije, biblioteke I muzeja, 19. Novembra  u 19 sati.  Zatim tradicionalno polaganje vijenaca na memorijalnom centru  Stražica I svečana  Sjednica  SO. Većina programa će se realizovti u Domu kulture.  Za Jedan manji dio programa će se naplaćivati ulaznice. Što se tiče koncerta za Dan opštine 20. Novembra u 20 sati gostuje nam muzička grupa “Kaliopi”, odnosno autorka ”Kaliopi”, cijena ulaznice je 5 eura. Sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe. rekla je  Emina Salihović, sekretarka  Sekretarijata za društvene djelatnosti

Izložbom  radova  „Pljevlja naš grade voljeni“,  u petak   1. Novembra, u 10 časova, u prostorijama  JPU Dječiji vrtić “Eko bajka”   počinju  „Pljevaljske novembarske svečanosti“.

Kompletan program  “Pljevaljski novembarskih svečanosti” možete pogledati  OVDE: