Naslovna Vijesti Društvo Nagradno putovanje u Brisel

Nagradno putovanje u Brisel

0

Ovogodisnji pobjednici kviza „Eumetrija“, koji je emitovan na TV Vijesti, su učenici gimnazije“Tanasije Pejatović“, Aleksandra Milikić, Tamara Milikić i Aleksa Kušljević, svi iz IV 1. Za pobjedu u kvizu su nagrađeni studijskim putovanjem u Brisel u pratnji svoje mentorke, profesorice Maide Delić.

 Tokom boravka u Briselu učenici su sa svojom mentorkom i predstavnicom EU Info Centra – Jelenom Kulidžan posjetili sve važnije institucije EU: EU Parlament, Evropsku komisiju, EAAS i Misiju delegacije Crne Gore u Briselu. Tokom studijskog putovanja upriličen je i sastanak sa „Mladim evropskim ambasadorima“ koji su naše učenike detaljno upoznali o mogućnostima studiranja u zemljama EU kao i mogućnostima pohađanja seminara i treninga u cilju usavršavanja obrazovanja.

 U Briselu su posjetili i poznate turističke atrakcije kao sto su Grand Placu, fontanu Maneken Pis, muzeje Atomium i Mini Europe kao i Planetarijum. Probali su čuvenu belgijsku čokoladu, vafle i pomfrit. U okviru ovog studijskog putovanja planiran je i realizovan jednodnevni izlet do prelijepih Briza i Genta.

Pokrovitelj ovog studijskog putovanja je EU Info Centar iz Podgorice.