Naslovna Vijesti Društvo Minimalna potrošačka korpa u avgustu iznosila 642,20 eura

Minimalna potrošačka korpa u avgustu iznosila 642,20 eura

0

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u Crnoj Gori za avgust ove godine iznosila je 642,20 eura, saopštio je MONSTAT.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 271,50 eura, a izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 370,70 eura.

“Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u avgustu u odnosu na jul zabilježila je rast od 0,1 odsto”, navode u MONSTAT-u.

Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u avgustu u odnosu na prethodni mjesec zabilježili su rast od 0,2 odsto, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge ostali na istom nivou.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe za četvoročlano domaćinstvo čine minimalni mjesečni izdaci koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića i neprehrambene proizvode i usluge. Za izračunavanje minimalnih izdataka koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića koriste se prosječne cijene u tekućem mjesecu i mjesečne količine u kilogramima za četvoročlano domaćinstvo. Za izračunavanje vrijednosti korpe neprehrambenih proizvoda i usluga koriste se indeksi potrošačkih cijena.

Izvor: RTPV

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.